Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Лиляна Павлова: Дадохме 100 млн. лв. за година за пътища в Северозапада

Над 100 млн. лв. инвестирахме приоритетно в рехабилитация на пътища в Северозападна България през тази година. Малко по-малко ще оправим всички пътища в региона.

Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова при инспекцията на ремонтните дейности по третокласния път III-101 Враца – Криводол. За ремонта на 10-километровата отсечка свързваща двете общини, с Постановление на Министерския съвет, бяха отпуснати 4 млн. лв. Участъкът, който не е ремонтиран от 30 години, е с нов асфалт, бетонови бордюри и маркировка.

С още 1 млн. лв. от бюджета на АПИ в началото на тази седмица започна ремонтът на други 4,2 км от пътния участък, между от км 3+500 до км 7+700, с което инвестицията ще достигне 5 млн. лв. При добри метеорологични условия се очаква строителните работи да завършат през ноември и отсечката от обходния път на Враца до град Криводол ще е изцяло обновена.

„Само за последните две години инвестициите, които направихме със средства от ЕС, бюджета, със заеми, с това, което лично премиерът Бойко Борисов осигури като целенасочена инвестиция за Северозапада, са над 200 млн. лв. Така че продължаваме напред. Когато не е ремонтирано 20-30 години, много повече пари трябват, но когато има стабилност на държавата, стабилно управление и приходи ще станат нещата“, посочи регионалният министър.

Запитана за строителството на скоростния път Мездра-Ботевград, тя отговори, че проектът е много скъп, затова се реализира етапно, според възможностите на бюджета. „Имаме проектна готовност за цялото направление на скоростния път Видин-София. Само участъкът Мездра-Ботевград струва 340 млн. лв., което надхвърля целия бюджет на АПИ за всички републикански пътища. Нямаме ресурс да започнем веднага, но работим за подготовката на проекта“, обясни регионалният министър.

Министърът информира още, че до края на следващата година ще се ремонтира основно пътят Враца – пещера „Леденика“. Той се намира в природен парк „Врачански Балкан“ и е единствена връзка до туристически обект – пещера „Леденика“. „ Ако няма обжалване на процедурата, до края на годината можем да подпишем договор за ремонта, за да започнем подготвителни работи през зимата, а реалното строителство напролет и до края на 2017 г. проектът да е факт“, коментира Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Нищо не си дала , ти свиня долна само си крала , тлъсти комисиони зимате от поръчките … Престъпна свиня … павлова ..

Отговорете