Лиляна Павлова: Дължим подкрепа на патриотите или реформаторите, ако приемат мандата

Лиляна Павлова

Дължим подкрепа на Патриотичния фронт или Реформаторския блок, ако те поемат отговорността да направят правителство. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по бТВ.

"Трябва да изчакаме мандата, да видим на третата - след БСП, на кой ще бъде връчен - дали ще бъде на Реформаторския блок, дали ще бъде на Патриотичния фронт. Това, което каза премиерът е именно това - ние дължим това на тях въпреки всичко като коалиционни партньори, които подкрепяха това правителство в тези две години и успяхме да направим много неща", коментира Павлова.

"Ние ще дадем подкрепата си, ако те решат да поемат отговорността, защото много е лесно да обещаваш популистки и да казваш всякакви красиви неща по време на избори или когато си в опозиция, но когато трябва да поемеш отговорността за държавата, е различно. Ако те решат да поемат отговорността да реализират всички тези обещания, ние ще ги подкрепим", допълни тя.

"Ние ще ги подкрепим да направят правителство, както те подкрепяха нас, но с много ясната позиция, че ще подкрепим програмата и политиките които ние приемаме, признаваме и приоритетите, които и досега сме отстоявали", уточни министърът в оставка.

„Ние ще готвим нашата си програма, не е редно да участваме в управлението, когато само го подкрепяме. Който е мандатоносител, трябва да направи правителство. Те да преценят какви политики искат да провеждат”, каза тя.

Павлова благодари за добрата оценка, която лидерът на НФСБ Валери Симеонов даде за работата й, но отбеляза, че министрите на ГЕРБ, двигателите на икономическия екип на партията, няма как да приемат евентуална покана за министерски постове в нов кабинет в рамките на този парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика