Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Лиляна Павлова: Конкурентоспособност, кохезия и култура са трите приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС

Конкурентоспособност, кохезия и култура – трите приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза на брифинг министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година Лиляна Павлова.

“Триото на председателство с Естония и Австрия започва на 1 юли 2017 г. На посещение в България днес е генералният секретар на Генералния секретариат на Съвета, проведе се двустранна среща първо с министър-председателя. След това той се включи в оперативното заседание на МС. На него беше проведен първия от двата задължителни брифинга на високо ниво, обучение на високо ниво, за целия кабинет – за това какви са функциите им и ангажиментите им за председателството”, поясни тя.

“Днес в София се провежда последната среща на триото на председателството, на което съм домакин. С колегите от Естония и Австрия днес е заключителната среща за приемането на нивото ни на приоритетите на българското председателство като част от приоритетите на триото”, заяви Павлова. “Ще дебатираме основните приоритети. Под номер едно е заетост, растеж, икономическо развитие, единен съюз, включително енергиен, дигитален съюз.

Вторият приоритет е безспорно сигурност и миграция. България поставя тук своя специален фокус за българското председателство – визията към Западните Балкани. На трето място е ЕС като глобален играч на външно политическата сцена”, коментира тя. “За България мога да обобщя приоритетите – трите К – конкурентоспособност, кохезия и култура”, добави Лиляна Павлова.

Тя уточни, че се очаква на 23 юни преди заседанието на Съвета тримата министър-председатели на триото да подпишат тези приоритети, с което ще се даде старт на председателството.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пикло,
    Не всеки твой обожател е длъжен да знае значението на думата “кохезия” – сила на привличане, на сцепление между молекулите на едно вещество
    То май се стопява 🙂

Отговорете