Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Лиляна Павлова: Лазар Лазаров подава оставка, понеже се чувства част от кабинета

Лиляна Павлова

Инж. Лазар Лазаров подава оставка, понеже се чувства част от правителството и няма драма. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по БНТ.

Председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ обви намерението си да освободи поста по „лични причини“ в понеделник.

„Това, че излиза по-рано е свързано с негови лични здравословни проблеми. Иначе той направи всички възможно за рехабилитацията на пътищата и инфраструктурата в Северна България беше реновирана“, коментира Павлова.

Тя се съгласи, че трябват повече пари за общинските пътища, но отбеляза, че бюджетът не позволява и за да се даде повече, трябва да се вземат пари от някъде. „Нека дебатът в парламента да реши от къде да се вземе, за да се даде за общинска инфраструктура“, каза министърът.

Лиляна Павлова коментира и темата за санирането, като посочи че сключването на договори в програмата е временно преустановено. „Всички сгради в текущото изпълнение продължават по програмата“, увери тя.
„Новите договори се спират, за да не бъде надхвърлен одобреният бюджет от 1 млрд. лева. Ние предложихме увеличение с още милиард, но трябва да получи своя мандат тази програма“, добави Павлова.

Тя обясни, че им е нужна подкрепата на парламента, понеже са кабинет в оставка. „Чакаме да минат дебатите, надявам се най-късно януари парламентът да подкрепи още милиард, тъй като нуждите са безспорни и дано продължи програмата, независимо кой управлява“, коментира министърът.

Тя добави, че вторият милиард е дългосрочно финансиране, затова ни трябва подкрепа в парламента. До решението, не може да се сключват договори, защото ако надскочим бюджета от милиард, може да бъдем приведени под наказателна отговорност, каза регионалният министър в оставка.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Търся да купя СВИНЕТКАааааааа!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.