На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Лиляна Павлова – Мисис Инфраструктура

Когато премиерът Бойко Борисов заговори по една от любимите си теми – строеж на магистрали и саниране, винаги вмъква в някое изречение „Ето, с Лили Павлова…“ Сегашната министърка на регионалното развитие и благоустройството за втори път заема този пост под ръководството на Борисов. Дали ще има трети – отговорът след задаващите се предсрочни парламентарни избори.

Лиляна Павлова застана начело на МРРБ в края на лятото на 2011 година. Дотогава в първия кабинет на ГЕРБ тя бе заместник на Росен Плевнелиев. Именно решението на Бойко Борисов да го номинира за президент на България даде тласък на кариерното развитие на Павлова в изпълнителната власт.

Докато Плевнелиев се подготвяше за вота и обикаляше страната, Павлова започна да ръководи ведомството, което до днес отговаря за разпределянето на милиарди от европейските фондове за строителство на инфраструктура. Тогава основният приоритет на кабинета беше завършването на магистрала „Тракия“. Вече беше започната работа по продължаването на строителството на другия основен аутобан – „Хемус“. В ресора на Лиляна Павлова влизат още десетки отговорности като ремонтите и поддръжката на републиканските пътища, поддържането на язовири, нашумялата през последната година програма за саниране на жилищни сгради и други. Така че през 2011 година на плещите на Павлова падна цялата инфраструктура на страната.

А професионалната кариера на Лиляна Павлова всъщност започва през есента на 1996 година. Тогава тя постъпва на работа в Института за развитие на демокрацията.

„През март 1997 г. станах финансов мениджър по програма ФАР. В периода 1998-1999 г. бях офис мениджър по проект по ФАР – „Темпус Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари“. През 1999 г. работих като експерт по международни проекти в Института за следдипломна квалификация към УНСС. В периода от 1999 до 2002 г. бях експерт в Координационното звено по програма ИСПА на ЕС към Министерството на регионалното развитие и благоустройството“, разказва Павлова на официалния си сайт в интернет.

След това от 2002-ра до влизането й в правителството като заместник-министър е шеф на отдел в дирекция „Национален фонд“ към Министерството на финансите.

Именно там е забелязана и попада в екипа на Росен Плевнелиев, който става строителен министър след победата на ГЕРБ на изборите през 2009 г.

В продължение на 2 години нейната задача в МРРБ е да ръководи управлението на средствата по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“ и на програмите за трансгранично и транснационално сътрудничество. Павлова е и национален координатор за участието на България в Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

В дните преди оставката на кабинета „Борисов 1“ Павлова заема и вицепремиерски пост, след като лидерът на ГЕРБ приема молбата за напускане на тогавашния си заместник във властта и финансов министър Симеон Дянков.

Следва период, в който Лиляна Павлова е депутат в 42-рото народно събрание, когато на власт идва правителството на Пламен Орешарски, което управлява с подкрепата на БСП и ДПС. В миналия парламент е избрана от листата на ГЕРБ във Варна.

След падането на Орешарски формацията на Бойко Борисов отново печели изборите за Народно събрание и на 7 ноември 2014 г. Лиляна Павлова се завръща начело на МРРБ, за да продължи политиката на развитие на републиканската инфраструктура.

През 2016-а голяма част от средствата за инфраструктура, с които оперира МРРБ, бяха насочени към Северна България. В регионите там бяха рехабилитирани десетки километри пътища.

„В рамките на тази 2016-а са извършени ремонти по цялата републиканска пътна мрежа на над 650 км с целево финансиране от държавния бюджет. Инвестирали сме 400 млн. лв. приблизително за ремонти на пътища от всякакъв клас, както и за ремонти на тунели, съоръжения и виадукти. Над 15 са ремонтираните малки мостови съоръжения. Продължават ремонтите на големите тунели, мостове и виадукти“, обясни Павлова преди месец.

Тогава Борисов още не подозираше, че ще му се наложи за втори път през последните две години и половина да оттегля правителство, което оглавява. По всичко личи, че следващите избори ще са в началото на пролетта – дали след това Павлова отново ще бъде Мисис Инфраструктура, избирателите ще кажат.

Доктор по икономика

Лиляна Павлова е бакалавър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство в София. След това получава магистърска степен по публична администрация и европейска интеграция във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Има и докторска степен по икономика.
Автор и съавтор е на над 10 научни публикации, книги, статии, монографии. От 2002 година е хоноруван преподавател и лектор в направление „Администрация и управление“.

 

ЗА НЕЯ

 

Много добре е подготвена

Лиляна Павлова е много добре подготвена, с необходимите качества. Тя е човек с много добра репутация в Брюксел.

Премиерът Бойко Борисов

 

Ако не беше тя, още щяхме да чакаме язовир

Ако не беше министър Лиляна Павлова и правителството сигурно още 32 години щяхме да чакаме язовира. Хората не вярваха, че той ще стане, защото досега бяха само лъгани.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки

 

Благодаря й за съвместната работа и подкрепата

Благодаря за подкрепата на министър Лиляна Павлова и за цялостната ни съвместна работа.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов

 

Каза, че винетките ще поскъпват ежегодно

Министър Лиляна Павлова каза, че винетките ще поскъпват още всяка година. Какво тогава става с транспортния отрасъл?

Изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев

 

Лъже! Не сме против санирането

Г-жа Лиляна Павлова лъже, ние не сме против санирането. Ако след избори бъдем избрани, бихме продължили тази програма за саниране.

Председателят на БСП Корнелия Нинова

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. От парите отпуснати за инфраструктура се краде чиста кеш пара. Между 60 и 80% от сумите се прибират от бойко и айдуците му.

 2. Тая е най великата калинка . С купени дипломи и много хъс за крадене

 3. ‘Ако не беше министър Лиляна Павлова и правителството сигурно още 32 години щяхме да чакаме язовира. Хората не вярваха, че той ще стане, защото досега бяха само лъгани.

  Кметът на Панагюрище Никола Белишки“
  Вярваш ли на думите си г-н Кмете ?

 4. Най -наглото, арогантно и зло женище от свитата на банкянския тъпунгер. Каквото и да захване все корумпирано излиза. Злобна, лоша, противна – лично е преследвала и гонила хора и фирми от строителния бизнес, които са били кандидати за работа по различни поръчки в строителството, но не са от свинефермата ГЕРБ.
  Призовавам българските мъже да не правят деца на такива като нея, за да им се затрие генът

 5. Само че госпожата не е министър на магистралите, а министър и на регионалното развитие. Нещо да сте чули за задълженията и към регионите, освен че кормува някаква европейска програма „региони в разтеж“, където се гледа към герберските общини и усвояване на едни пари за лични нужди. Мисис Пиги е едно от най_верните кучета на Вожда.

 6. Мис „свинетка“ ще има още йощ мандатче да направи винетките по150 лева за да диша спокойно…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.