Лиляна Павлова: От 1 ноември въвеждаме зимната готовност за поддържане на републиканските пътища

От 1 ноември въвеждаме зимната готовност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция във връзка с готовността и предприетите мерки от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за зимното поддържане на републиканските пътища.

По думите й всички фирми към 1 ноември ще трябва да въведат в готовност своята техника. Министър Павлова поясни, че от АПИ са провели необходимите координационни срещи.

„Имаме сключени договори за абсолютно всички области“, каза министър Павлова. По думите й е необходимо 3887 машини да бъдат налични за зимното почистване. „Към момента тези машини се преоборудват“, каза министър Павлова и уточни, че срокът за това е до 1 ноември. Министър Лиляна Павлова обясни, че се очаква през първите десет дни на ноември времето да се влоши.

650 км пътища са ремонтирани от началото на годината, съобщи още Павлова. „Инвестирали сме 400 млн. лв. приблизително за ремонти на пътища от всякакъв клас, както и за ремонти, на тунели, съоръжения и виадукти“, допълни министърката.  "2016 е годината на Северна България, защото около 70 % от средствата са насочени със специален фокус към пътищата там", подчерта Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България