Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Румен Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

Откриха контрабанден тютюн и лекарства в български бус в Унгария

Лиляна Павлова: Парламентът е изчерпан в този си вид

Снимка: Архив

“Намирам този парламент за изчерпан в този си вид”, коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

“Разбира се, ако някой успее да предложи и направи правителство, да поеме тази отговорност и да получи подкрепа, нека го направи. На мен ми се струва, че е изчерпано доверието в парламента и възможността за подкрепа”, отбеляза Павлова.

Тя обаче уточни, че предстои да заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще вземе окончателното решение дали и кого да се подкрепя.

Павлова откри днес годишното информационно събитие на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г. в Ларгото в София.

Министърът изрази надежда, че предсрочните избори няма да възпрепятстват програмата. “През 2017 г. очаквам един милиард лева като реални договори, реално строителство и реални инвестиции през общините и няма причина те да бъдат спрени, отбеляза тя, цитирана от БТВ.

На откриването Лиляна Павлова посочи, че се отчита успешно и с окончателен доклад оперативната програма “Регионално развитие – 2007-2013” – със 103 процента разплатени средства и със 100 процента завършени всички проекти по програмата.

Ремонтирани са над 1000 училища и детски градини, няколко хиляди обекта, свързани с културна, здравна и социалната инфраструктура, много детски площадки, улици, подлези, посочи Павлова и отбеляза, че програмата е преобразила облика на 86 български града.

Новата програма “Региони в растеж” вече е почти на 80 процента отворена за кандидатстване, а 35 процента от програмата вече са договорени в реални проекти, каза министърът. С нея ще финансираме образованието и бъдещето на нашите деца, ще се направи и довърши ремонтът на училища и детски градини, които още не са ремонтирани, а специален фокус са професионалните гимназии, както и 12 университета, информира Павлова.

“150 милиона лева ще са разплатените средства по програмата. Следващата година очаквам пик и бум на строителството в общините”, прогнозира министърът.

/БТВ/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Свинетка. Свинетка. Свинетка. Свинетка. Свинетка. Свинетка. Свинетка.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.