На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Лиляна Павлова: Подкрепяме решението на Плевнелиев, надяваме се Радев да формира бързо служебен кабинет

Разбираме и подкрепяме решението на президента Плевнелиев, надяваме се новоизбраният държавен глава бързо да формира служебен кабинет. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова след края на правителственото заседание в сряда по повод решението на президента Росен Плевнелиев да не назначава служебен кабинет.

На въпрос какво ще успеят да свършат министрите в оставащите им 20 работни дни или 4 заседания на Министерски съвет, тя отговори: „Ние сме длъжни, макар и в оставка да изпълняваме своите задължения и ангажименти до деня, в който не бъде сформирано ново служебно правителство. Така че оставаме на позициите си дотогава, до когато трябва и когато се сформира служебен кабинет“. Във връзка с това дали приемат решението на държавния глава като коледен подарък или като бреме Павлова заяви: „Приемам го като задължение, което трябва да изпълним, защото ние сме сериозни и отговорни хора и трябва да си изпълняваме задачите, да бъдем на пост, докато не бъдем сменени – до последния ден, който и да е той“.

„Разбира се, надяваме се и новоизбраният президент Румен Радев максимално бързо да формира служебен кабинет, на който да предадем работата“, каза още министър Павлова. „Това, което и премиерът Борисов току що обобщи на приключилия Министерски съвет е, че разбираме и подкрепяме това решение на президента Плевнелиев“, допълни тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.