Лиляна Павлова: Подкрепяме решението на Плевнелиев, надяваме се Радев да формира бързо служебен кабинет

Разбираме и подкрепяме решението на президента Плевнелиев, надяваме се новоизбраният държавен глава бързо да формира служебен кабинет. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова след края на правителственото заседание в сряда по повод решението на президента Росен Плевнелиев да не назначава служебен кабинет.

На въпрос какво ще успеят да свършат министрите в оставащите им 20 работни дни или 4 заседания на Министерски съвет, тя отговори: „Ние сме длъжни, макар и в оставка да изпълняваме своите задължения и ангажименти до деня, в който не бъде сформирано ново служебно правителство. Така че оставаме на позициите си дотогава, до когато трябва и когато се сформира служебен кабинет“. Във връзка с това дали приемат решението на държавния глава като коледен подарък или като бреме Павлова заяви: „Приемам го като задължение, което трябва да изпълним, защото ние сме сериозни и отговорни хора и трябва да си изпълняваме задачите, да бъдем на пост, докато не бъдем сменени – до последния ден, който и да е той“.

„Разбира се, надяваме се и новоизбраният президент Румен Радев максимално бързо да формира служебен кабинет, на който да предадем работата“, каза още министър Павлова. „Това, което и премиерът Борисов току що обобщи на приключилия Министерски съвет е, че разбираме и подкрепяме това решение на президента Плевнелиев“, допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика