Кола излетя от главен път Е-79 и се заби в дърво край Симитли, няма пострадали

Група лица задържани и разпитвани за търговия с вот в Горна Оряховица Няма повдигнати обвинения

ЕК: Напредъкът на България е достатъчен Нов съвет, съпредседателстван от вицепремиер и представител на ВСС, ще функционира след края на евромониторинга

Млада шофьорка се удари в три паркирани коли и тераса на къща в Смолян

Стартира строителството на Софийския околовръстен път от магистрала „Тракия“ до ж.к. „Младост“

Обявена за издирване ученичка от Търговище се прибра у дома

Херо се разбра с „Берое“

Библиотеката на София на 91 години А1 подарява на Столична библиотека интерактивно студио

Съдят мъж за закана за убийство, кражба на дърва и незаконно оръжие Жертви на обвиняемия са баща и син в Еленско

34-годишен мъж открадна паметна плоча от гробище в русенско село

Германия предлага международно контролирана зона за сигурност в Северна Сирия

Лиляна Павлова: Програмата на България за ЕС е готова до месец

БРЮКСЕЛ. От нашия специален пратеник

България е готова за председателството на Съвета на ЕС, очертани са 5 основни теми – растеж, конкурентноспособност и работни места, вторият е социален стълб и недискриминация, енергийният съюз и промените на климата, сигурност и миграция и петият приоритет – ЕС като глобален играч на световната сцена. Това заяви по време на форум, организиран от евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) в Брюксел за бъдещото председателство на страната ни на ЕС, Лиляна Павлова, министър на европредседателството на България на Съвета на ЕС.

По-рано днес Павлова очерта и трите теми, върху които България ще акцентира в желанието си да задвижи европейската политика в три посоки: интеграцията на Западните Балкани, черноморското сътрудничество и кохезионната политика. В контеста на интеграцията на Западните Балкани Павлова отбеляза, че България ще работи най-вече за свързаност, транспортни връзки и общи правила за роуминга телефонните оператори на балканските държави, включително тези, които не са членове на ЕС.

Работното мото на българското председателство през 2018 ще е „Консенсус, конкурентноспособност и кохезия“, каза Лиляна Павлова.

Първият работен вариант на програмата на българското председателство се очаква да е готов до 12 юли. До момента Павлова има двама заместници – Олег Попов по въпросите за сигурността и Моника Панайотова – бивш евродепутат, която ще играе ролята на „офицер за връзка“ между ЕП и България.

В рамките на българското председателство на 11 януари 2018 години България ще даде старт и на европейската година на културното наследство, каза още Павлова.

По покана на евродепутата Андрей Новаков 20 експерти от България започват от четвъртък обучение в Брюксел за председателството на страната ни на Съвета на ЕС. Лектори на нашите чиновници ще бъдат техни колеги от председателствата през последните години.

По време на събитието в сряда вечерта беше дегустиран хляб от лимец, който българка, живееща в Белгия от години, бе приготвила специално за целта. Реплики на артефакти от тракийското ни злато показа президентът на фондацията „Занаяти от тракийските земи“ Петър Копралев. Форумът в Комитета на регионите премина при голям интерес с участие на представители от всички заинтересовани нива на европейската администрация.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Боко не намина ли да демонстрира сръчността ни с ибрика?

  2. Ха ха белгийците са душевноболен народ,педофили от калса и содомистииии!ха хаа намерили къде да показват старинна култура,ха ха там само педертастиятааа и тероризма!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.