Лиляна Павлова: Ситуацията в страната се усложнява, цялата републиканска пътна мрежа се затваря за тежкотоварния трафик

Ситуацията се усложнява на територията на цялата страна, поради това се въвеждат сериозни ограничения за тежкотоварния трафик. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг в АПИ. П

о думите на Павлова ограничения няма на пътя София - Калотина по главния път София-Култа, по АМ „Люлин – АМ „Струма“ и АМ „Тракия“ от София до Зимница, както АМ „Марица“. По думите й това са единствените пътни направления, отворени за преминаване. „Цялата републиканска пътна мрежа се затваря за тежкотоварния трафик".

Очакваме най-рано утре сутринта да можем да отворим направленията“, каза тя, цитирана от "Фокус". Министър Павлова апелира за спазване на ограниченията и добави ,че няма как да бъде отворено движението. Тя добави, че днес при отварянето на „Хемус“ е имало 6 завъртяни ТИР-ове.

Изцяло затворени са за движение Айтоски, Ришки, Върбишки. По думите й проходът Хаинбоаз е отворен само за лекотоварното движение, но ще бъде затварян периодично за почистване, когато има голямо натрупване. Петрохан е отворен за лекото движение“ ,каза Павлова. Тя обясни, че в Северозападна България пътищата са проходими при зимни условия само за лекотоварното движение.

Най-критична е в момента ситуацията в Бургаска област. Там са затворени и за леките коли всички пътища от третокласната пътна мрежа на територията на цялата област, каза още министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По думите й отворено за движение в областта за леки коли са направленията: Бургас – Малко Търново, Бургас – Царево и връзката с магистрала „Тракия“ при Зимница по обходния маршрут Средец –Болярово – Елхово. „Това е единственото възможно направление за Бургас и от Бургас във връзка с АМ „Тракия““, каза тя и посочи, че останалата пътна мрежа от трети клас е затворена изцяло за движение.

„Останалите пътища от републиканската пътна мрежа – първи, втори и трети клас в цялата страна са отворени за движение за лекотоварните превозни средства“, коментира министърът в оставка. По думите й в следващите часове с временни затваряния ще бъдат пътищата за територията на област Добрич, тъй като там има много сериозен ураганен вятър, подобен на този в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България