Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Лиляна Павлова – Тежи си на мястото

В дните след предсрочните парламентарни избори на 26 март, спечелени от ГЕРБ, се разбра, че за втори път формацията няма да управлява самостоятелно и й трябва коалиционен партньор. Влизането на Обединените патриоти във властта пренареди министерските постове и една от изненадите бе, че Лиляна Павлова няма отново да оглави МРРБ. Вместо това Павлова застана начело на новосъздаденото Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.

Новата отговорност на Лиляна Павлова като част от кабинета е да осигури перфектна организация на Председателството на Съвета на Европейския съюз, което страната ни ще вземе за шест месеца, считано от 1 януари 2018 г. Тя вече създаде екип, гради се нова административна уредба, но ведомството още не действа с пълни обороти. Въпреки кратките срокове, Павлова трябва да впрегне всички сили, за да създаде добре смазана административна машина, която да осигури перфектно представяне на страната ни. От министърката зависи как ще се представи България в първите 6 месеца на 2018, когато тук ще се провеждат срещи на най-високо ниво в ЕС, които ще бъдат отразявани в цял свят.

Пътят на Лиляна Павлова по коридорите на висшите етажи на изпълнителната власт започна през 2009 година, когато бе назначена за заместник-министър в МРРБ, където титуляр беше Росен Плевнелиев. През 2011 година Плевнелиев бе номиниран за президент и излезе в отпуск да води предизборна кампания, а наесен спечели. Така Павлова зае за постоянно неговото място в МРРБ.

Още докато Плевнелиев се подготвяше за вота и обикаляше страната, Павлова започна да ръководи ведомството, което до днес отговаря за разпределянето на милиарди от европейските фондове за строителство на инфраструктура. Тогава основният приоритет на кабинета беше завършването на магистрала “Тракия”. Вече беше започната работа по продължаването на строителството на другия основен аутобан – “Хемус”. В ресора на Лиляна Павлова влизаха още десетки отговорности като ремонтите и поддръжката на републиканските пътища, поддържането на язовири, нашумялата през последната година програма за саниране на жилищни сгради и други. Така че през 2011 година на плещите на Павлова падна цялата инфраструктура на страната. Сега тя няма да продължи тази работа, която остана в ръцете на заместника й от онова време Николай Нанков, а Павлова поема друго предизвикателство.

Самата професионална кариера на Лиляна Павлова всъщност започва през есента на 1996 година. Тогава тя постъпва на работа в Института за развитие на демокрацията.

“През март 1997 г. станах финансов мениджър по програма ФАР. В периода 1998-1999 г. бях офис мениджър по проект по ФАР – “Темпус Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари”. През 1999 г. работих като експерт по международни проекти в Института за следдипломна квалификация към УНСС. В периода от 1999 до 2002 г. бях експерт в Координационното звено по програма ИСПА на ЕС към Министерството на регионалното развитие и благоустройството”, разказва Павлова на официалния си сайт в интернет.

След това от 2002-ра до влизането й в правителството като заместник-министър е шеф на отдел в дирекция “Национален фонд” към Министерството на финансите.

Именно там е забелязана и попада в екипа на Росен Плевнелиев, който става строителен министър след победата на ГЕРБ на изборите през 2009 г.

След изборите тази година Борисов сто на сто не е подозирал, че трябва да прави промени спрямо ресора на Павлова. А дали тя ще си тежи на мястото в новото ведомство, ще се разбере само след няколко месеца.

 

Какво е председателство на Съвета на ЕС

Председателството на Съвета се сменя на ротационен принцип между държавите членки на всеки шест месеца. През този период председателството ръководи заседания на всяко равнище в Съвета, спомагайки да се гарантира непрекъснатостта на работата му.

Държавите членки, които изпълняват председателството, работят в тясно сътрудничество в групи от по 3 страни, наречени “тройки”. Тази система е въведена с Договора от Лисабон през 2009 г. Тройката определя дългосрочни цели и изготвя общ план, в който се набелязват темите и основните въпроси, които ще бъдат разгледани от Съвета в рамките на 18-месечен период. Въз основа на тази програма всяка от трите държави изготвя собствена по-подробна шестмесечна програма.

 

За нея

Отива и говори човешки

Моля те, Павлова, пак говори с археолозите. Обяснете им още веднъж, че това са 200 милиона лева, които ще вадим догодина от бюджета за Северната скоростна тангента. Покани ги, помоли ги, осигурете им всичко, но просто ще загубим над 200 милиона. Още днес. Помоли ги, помоли ги, защото другите части вече ги асфалтират и точно на тези места стават дупките и заради тях не можем да усвоим европейските пари, които на 31 декември губим.

Премиерът Бойко Борисов към Павлова по време на заседание на МС през 2015 г.

 

Има опит и ще се справи

Лиляна Павлова има натрупан опит и оперативност. Разпознаваема е сред нашите партньори в Европа. Аз съм убеден, че тя ще се справи с тази задача.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

 

Има добър вкус за чанти

С ръка на сърцето – ценя високо вкуса на Лиляна Павлова за чанти. На снимките е с вечната класика на Chanel (около 5000 €) и Prada (около 3700€), но липсва шармантният й Dior, чиято стойност доближава Smart-a, който карам.

Бояна Бозаджиева, пиар на лидера на БСП Корнелия Нинова

 

Не сте прави за чантите

Не сте прави за чантите – в момента, в който преценихме, че г-жа Павлова има чанта, й дадохме портфейл. Но това е на шега – отговорността на Павлова на новия й пост е изключително голяма.

Владислав Горанов, министър на финансите

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. ЧЕ ТЕЖИ ТЕЖИ. СПОР НЯМА. ОБАЧЕ ТЕЖИ ОТ МНОГО ЯДЕНЕ. ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА НАЙ- ВЕРОЯТНО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА СЪС 460 ЛЕВА ЗАПЛАТА. НЯМА КАК ДА СТАНЕ. ОБАЧЕ ЦЯЛАТА РАБОТА Е КАК ОБЯСНЯВАТ НА ТЕЗИ СЪС 460 ЛЕВА БРУТО ЧЕ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И НЕЯСНО КАК ГИ УБЕЖДАВАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕЯЛИЯ. И СТАВА КАТО В ПОГОВОРКАТА БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ. ИЛИ АКО ПЕРЕФРАЗИРАМЕ – ГЛАДЕН РАБОТИ ЗА ОЯДЕН

  2. НЕ ПОЗНАВАМ БОЯНА .БОЗАДЖИЕВА ,ДОРИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧЕТА НЕЩО НАПИСАНО ОТ НЕЯ .А ОТ НАПИСАНОТО .ВЕДНАГА ИЗПЪКВА ЯРКА МАХЛЕНСКА ОЦЕНКА , ИЗРЕЧЕНА НАЙ ВЕРОЯТНО СЪС СТИСНАТИ УСТНИ , ТАКА , КАКТО САМО ЕДНА ЖЕНА МОЖЕ ДА НАПРАВИ -ТОЧНИТЕ ЦЕНИ НА ЧАНТИТЕ ГОВОРЯТ ЗА ЗАВИСТ , ПОДСИЛЕНА ОТ ЗЛОБНИЧКА ПОДРОБНОСТ И С ПРЕТЕНЦИЯ НА КЛАСОВА ОЦЕНКА !? -ВСЪЩНОСТ , КАКВАТА ШЕФКАТА , ТАКАВА И ПИАРКАТА -НИЩО ЛИЧНО , ДРУГАРКО…..НО ИМЕТО ГОВОРИ ДОСТАТЪЧНО КРАСНОРЕЧИВО – .РЕДИЧКА ,ЛЕКО НАКИСЕЛЯВАЩА НАИТКА С МЪТЕН ВИД..

  3. Тежи Лиляна,тежи.Към 80-90 килограма е,как няма да не тежи.Ако ме вдигне и ще ме носи.

  4. „Тежи Лиляна,тежи.Към 80-90 килограма е,как няма да тежи.Ако ме вдигне и ще ме носи.“ Пиши смислено,бе колега!

  5. Тежи си .. тея тлъсти комисиони тежат … престъпници нагли , за .. 27 .. години окрадоха българския народ …

  6. Какво друго да прави тази крадлива ненаситна свиня герберска освен да тежи??????

  7. “ in between“ …sweety , happy Boko cares for poor people…!!!

  8. „Лиляна Павлова – Тежи си на мястото“. Така е – ако не знаете – „санираното Лили“ си е поставило като цел да стигне и надмине Фидосова!!!

  9. Герберските свине лапат краденото и не серат. Вижте ги всичките се оядоха. Но проблемът е в това, че не трупат сланина, а говна трупат.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.