Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

Лиляна Павлова: Трябва да сме единни в борбата с тероризма

Лиляна Павлова

Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова изказа своите дълбоки съболезнования на близките на загиналите в Манчестър и пострадалите, както и към целия народ на Обединеното кралство пред БНТ. По думите й, това е „варварски акт, акт на насилие и тероризъм, особено когато говорим за една арена, пълна с деца и млади хора, не можем повече от всякога да не сме съпричастни и единни в борбата с тероризма и това трябва да ни обедини“.

„Този тежък инцидент, с който се сблъсква Европа, приоритетът сигурност и безопасност във всичките му измерения и в търсене на единната ни не само позиция, но и мерките в цяла Европа трябва да бъдат намерени стъпките, по които да вървим напред и да намерим начина, по който да се минимализира по възможност и радикализма от една страна, и да се намерят най-добрите решения в тази област.“

Лиляна Павлова обясни още какви са основните приоритети на предстоящото българско председателство на ЕС. „С нашите партньори от Естония и Австрия трябва да завършим разговора по това кои да са основните приоритети, а те са в 4 области, като на първо място е сигурността, миграцията и правосъдието. Вторият приоритет е заетост, работни места и растеж – важна тема в европейския дневен ред. Третият приоритет е социалното включване и интеграция, подкрепа на хората в неравностойно положение, наред с мерките за образование, наука и растеж. Не на последно място е и приоритета, свързан с Европа като глобален стратегически партньор и играч“, уточни Павлова.

Тя каза още, че наред с приоритета миграция и антитероризъм България добавя и темата „Западни Балкани“, защото ситуацията там е нажежена и трябва да се намерят всички възможни мерки и стратегии, с които този проблем да е в нашия дневен ред.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.