Линдзи Вон с победа, но без глобус

Линдзи Вон спечели спускането от финалите на Световната купа в алпийските ски в Оре (Швеция), но остана на косъм от трофея в дисциплината. Американката преодоля само за 55,65 секунди 1499-метровото трасе, съкратено заради силните ветрове. Само на 6 стотни зад нея остана София Годжа (Италия), а двете заедно изгледаха и каранията на останалите си съпернички. Ако някоя беше изместила италианката от второто място, щеше да донесе на Вон малката световна купа в дисциплината. Най-близо бе Алис Маккенис (САЩ), но остана трета на 0,28 секунди и Годжа прибра първи трофей в кариерата си.

„София е страхотна, напомня ми за Мария Рийш, с която се борехме за всяка победа и купа“, заяви Вон. Победата обаче може би е по-важна за нея, тъй като е 82-а в кариерата й и американката има нужда само от още 4, за да изравни рекорда на легендарния швед Ингемар Стенмарк.

При мъжете Винсент Крийхмайр и Матиас Майер донесоха двоен триумф на Австрия с равно време, но само на 4 стотни зад тях завърши Беат Фойц (Швейцария), което му бе достатъчно да си осигури трофея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт