Линейка откара генералния директор на БНР

Светослав Костов

Генералният директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов е получил медицинска помощ от екип на Бърза помощ. На Костов му прилошало и е подаден сигнал на телефон 112.

"Сигналът е постъпил в Спешния център в 11,12 часа, а 12 минути по-късно наш екип е бил при него. Прегледан е и на място му е оказана медикаментозна помощ. Състоянието му не е налагало хоспитализация", обясни пред Dir.bg Катя Сунгарска, говорител на Бърза помощ.

Предполага се, че Костов вдигнал високо кръвно, след като през последните дни името му бе във фокуса на скандала около БНР.

Журналисти от редколегията на "Хоризонт" му поискаха оставката от СЕМ, медийните надзорници ще обсъждат въпроса идната седмица, а ГЕРБ и БСП искат анкетна комисия за спирането на радиосигнала на 13 септември и за оказван натиск върху журналисти.

От медийния регулатор обявиха, че ще сезират прокуратурата за цензура в БНР, а преди това пък бе извършена проверка от ДАНС, КРС и СЕМ за спирането на излъчването. Той бе разпореден от прокуратурата. Заключението бе, че е нямало техническа причина да се преустанови излъчването на "Хоризонт", за което от СЕМ може да наложат глоба до 27 хил. лв. за нарушение на медийния закон, както и на индивидуалната лицензия.

Коментари

Задължително поле