МВнР: Постепенно се нормализира трафикът към Турция на ГКПП „Капъкуле“

Осъдиха руската шпионка Мария Бутина на 18 месеца затвор

Кон препуска в насрещното по магистрала „Хемус“ (ВИДЕО)

Проверяват сигнал за замърсяване на река Тунджа Според очевидци в голям участък водата се е покрила с пяна и се е усещала задушлива миризма.

Катастрофа край Козлодуй, моторист загина на място

Иранската държавна телевизия забрани временно еквивалента на „Стани богат“

Самолет на руската авиокомпания „Аерофлот“ кацна аварийно в Рига Аварията е вследствие на сблъсък с птица, няма пострадали пътници

Интензивен е трафикът на магистрала „Струма“ Най-натоварено е движението край Благоевград

Тръмп: Ценя помощта на Русия и на Китай по севернокорейския въпрос

Водата в Генерал Тошево е замърсена с пестициди

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата Той отрече да е виновен за катастрофата край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе

„Отмъстителите: Краят” се готви да чупи рекорди

АПИ: Шофьорите да не използват аварийната лента по автомагистралите за по-бързо придвижване

Рамуш Харадинай предлага забрана за сръбски официални лица в Косово

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова: Независимостта на съдебната система е под заплаха в страни като България, Унгария, Полша и Румъния

Липса на асансьорни клетки и обезопасителни мрежи констатира ДНСК в „Златен век“ Заповед за спиране на строежа ще има, след като изтече срокът за обжалване

Снимка: Архив

Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ ще издаде заповед за цялостно спиране на строежа на сградата „Златен век“ в Лозенец, както разпореди по-рано днес премиерът Бойко Борисов. Това обаче ще стане след изтичане на необходимия срок, който фирмата има за възражение след връчването на издадения от ДНСК констативен акт за нарушения, съобщиха от дирекцията.

От ДНСК обясняват, че проверките на сградата с възложител „Артекс Златен век“, проведени на 20 и 26 март 2019 г., по документи и на място, се констатирали редица отклонения при строителството:

Сградата е на етап груб строеж. Вместо предвидените с одобрения инвестиционен проект от главния архитект на Столична община две двойни асансьорни клетки, в които ще бъдат монтирани по два подемника за автомобили, на място е изпълнена стоманобетона плоча, без да са реализирани отворите за монтаж на асансьорните уредби.

В подземните три нива на строежа на коти – 4,53; -7,63 и -10,75, съгласно проекта по част „Конструкции“ са извършени строителни дейности, чрез които са закрити конструктивни елементи – ограждащи стоманобетонови стени, колони и шайби, което възпрепятства извършването на огледа им преди съставянето на акт образец 14 за приемане на конструкцията.

В нарушение разпоредбите на законна (чл.154, ал. 1, т.5 от ЗУТ) без издадено разрешение за строеж, в съседния УПИ III-411, собственост на същия възложител, е изпълнен изкоп с неукрепени откоси, с дълбочина около 15 м.

Сградата не е обезопасена със строителни мрежи по цялата фасада, с което се създават предпоставки за възникване на инциденти.

Съставен е констативен акт – основание за започване на административно производство по реда на чл. 224, ал. 1, т.1 и т.2 от ЗУТ за спиране на строителството на обекта. Съгласно изискванията на закона, след връчването на констативния акт и след изтичане на необходимия срок на възражение, ще бъде издадена заповед за цялостно спиране на строежа, до отстраняване на констатираните нарушения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Отнова заблуда за лековерни наивници – „…цялостно спиране на строежа, до отстраняване на констатираните нарушения .“ – което значи : тия дреболии ще ги отстраним , даже може и глоби/чки да наложим , а като утихне шумът , ще разрешим строежът да продължи . Това , че тоя небостъргач ще засенчва всички околни квартали от изгрев до залез , е без значение за Боко и бандата му /имам предвид че и Beеtles са банда/ .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.