„Литера Експо“ 2017 влезе и в класните стаи в Благоевград

Журналистът Светлана Дичева представи „Книгата с драконите“ пред ученици във II ОУ „Димитър Благоев“. Инициативата е част от програмата на изложението на книгата „Литера Експо“, което се провежда за четвърта поредна година в Благоевград и ще продължи до 15 май на площад „Георги Измирлиев“.

Светлана Дичева, чието дело е преводът на книгата от английски на български език, бе придружена и от председателят на Асоциация за култура и книжовност Венка Рагина, съобщиха от Община Благоеград. По време на среща-разговор, децата, които бяха прочели историите, написани от английска писателка Едит Несбит, и преведена от Светлана Дичева, разказаха своите впечатления и най-вълнуващи мигове от книгата.

С явен интерес, възпитаниците на II ОУ задаваха своите въпроси, касаещи, както съдържанието на книгата, така и такива, свързани с нейния автор и преводач. Учениците имаха възможност да се запознаят и с Александър Кръстев, който е създател и редактор на най-големият сайт за книги и четене в България „Аз чета“. Той и неговият съмишленик Мая Бочева представиха интересни заглавия на класически и интерактивни книги.

Целта на инициативата е да се насърчи интересът на децата към четенето. Това е част от стратегията на Община Благоевград да възпита обичта към литературата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование