България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Захариева: България ще положи усилия за постигане на съгласие по общата европейска политика за миграция и убежище

Атакуват в съда бариерата на Стария град

Сирийското правителство ще участва на преговорите под егидата на ООН във Виена

Зелени, сини и получервени в Отечествен фронт срещу зимния туризъм

Минувачи видели стрелците с гранатомети по Алексей Петров

Над 80% от гражданите на Черна гора се обявяват за членство на страната в ЕС

Започна срещата на Тереза Мей и Еманюел Макрон

Бял коняк и пури за пръв път на „Винария 2018“ 26-ото издание на престижния форум ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив

Доли Партън с два рекорда на Гинес

Бракониери нападнаха с брадви лесничеи край Самоков

Риск Инженеринг и Енекод отново са спонсори на Григоров Рейсинг Тийм Младата ни звезда в автомобилизма и неговия тим си пожелаха повече победи през новия рали сезон

Уди Алън отрече обвиненията в сексуални посегателства на доведената си дъщеря

Трима загинали в Холандия и един в Белгия заради ураганни ветрове

Каранга аут за първата проверка на ЦСКА

Лихвар на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, давал неправомерно парични кредити. Обвинението срещу Илияз А. е за това, че в периода от 6 април 2005 г. до 23 декември 2008 в Ловеч, като физическо лице, без съответно разрешение от БНБ по Закона за банките и Закона за кредитните институции, извършвал банкови сделки. Те се изразявали в предоставяне на кредити в лева на различни физически лица, срещу задължението същите да му върнат получената в заем сума, ведно с определена от него лихва.

Установено е, че Илияз А. е предоставил на различни лица суми в общ размер от 51 500 лв. На семейство от Ловеч дал 2500 лв срещу лихва от 750 лв., на Т. И.– 13 000 лева срещу месечна лихва в размер на 4 %, на В. А. – 5000 лв. срещу лихва в размер на 1000 лв., на А. А. и Ф. О. – 10 000 лв. срещу лихва в размер на 10 % месечно, на Н. Х.– 15 000 лв. срещу лихва в размер на 10 % и на Ю.И.– 6000 лева при 60 % годишна лихва..

Срещу взетият заем обвиняемият искал и обезпечение с ипотека на имот или злато, които при забавяне на връщането задържал за себе си. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.