Лицата, оставили пакета-бомба в Потсдам, са запозозрени в изнудване

Снимка: Архив

Злосторниците, които изпратиха в аптека в източния германски град Потсдам колет със самоделно взривно устройство , се опитвали да получат голяма сума пари от куриерската служба DHL (Ди Ейч Ел), съобщи полицията.

„На местопрестъплението са събрани улики. Намерена е малка бележка с QR-код. След като следователите разчетоха информацията от кода, разкриха опит за изнудване на куриерската служба DHL за милиони евро”.

Престъпниците, според следствието, заплашили, че ще продължат да изпращат бомби чрез DHL, ако не получат исканата сума. „Води се разследване по подозрение в изнудване с използване на насилие и подготовка на взрив”, посочи представител на полицията.

В петък аптекари сигнализираха за подозрителна кутия в аптека в центъра на Потсдам. Около 15 ч. те получили колет от куриерска служба. Като го отворили, видели кабели. Веднага изнесли кутията на улицата и позвънили на органите на реда. Полицията изолира района около аптеката, в който попадаше и коледният базар, и евакуира хората. Сапьорите установиха, че в кутията има гвоздеи и цилиндрични парчета метал, но не намериха детонатор. След това устройството беше унищожено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа