Ловец плаща 3700 лв., обидил колежка

Ловец, произнесъл обида и клевета по адрес на колежка авджийка на две събрания, ще трябва да плати за грешката си 3 700 лв. Това е решението на Районния съд в град Нови пазар.

Магистратите налагат 2500 лв. глоба на Т.Т., още 700 лв. дължи на Р.Д. за понесеното от нея страдание, а към това се добавят и 500 лв. деловодни разноски и такси. Съдът е наложил и обществено порицание, което ще се изпълни чрез местния радиовъзел. Т.Т. има право да обжалва наказанието пред Окръжния съд в Шумен.

До съдебна развръзка се стигнало след непремерени изявления на Т.Т., който е секретар-касиер на Сдружението на ловците и риболовците "Станата"-Нови пазар пред ловната дружинка в село Избул. Първия път на 11 март м.г. пред камерен състав - ръководството на селската ловна структура, той казал обидни думи по адрес на председателката Р.Д.

В края на месеца имало и годишно отчетно-изборно събрание на дружинката, на което й преписал престъпление, като обявил, че предходната година е присвоила два чувала с царевица. Така се стигнало до частно наказателно дело, ловецът е признат за виновен и засега дължи парите с лихвите от мига на провинението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право