Ловци и рибари от Съединение поискаха оставката на губернатора на Пловдив

50-ина членове на Ловно-рибарското сдружение "Съединение-1906" протестираха в понеделник пред сградата на областната администрация в Пловдив и поискаха оставката на губернатора Здравко Димитров. Те са недоволни от решението му да бъде разрушена сграда на сдружението край село Церетелево.

Общинският съветник от Патриотичния блок в Пловдив и член на управата на ловното дружество Камен Шишманов обяви, че Здравко Димитров изобко не е отговорил на писмото им, в което се предлага решение на проблема. Ловците искат със свои средства да издигнат отново разрушената хижа и да я дарят на държавата, като в замяна получат имота за ползване под наем за срок от 10 години. Преди началото на митинга от Ловно-рибарското сдружение "Съединение-1906" разпространиха гневна декларация, в която държавен чиновник №1 в областта бе обвинен в задкулисни действия в защита на частни корпоративни и бизнес интереси, както и че имал намерение да прави фазанария и резиденция на мястото на хижата им. Авджиите от Съединение призовават премиера в оставка Бойко Борисов да реагира по същия начин като в случая с Конюшните на царя в столицата, "за да докаже, че няма да толерира чувството на безнаказаност на един бракониер, отстрелващ демокрацията и законността - дори той да се казва Здравко Димитров, изживяващ се като недосегаем като личен приятел на премиера".

В края на протеста обаче делегация, водена от председателя на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков, влезе в областната управа на преговори със Здравко Димитров в търсене на решение на проблема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България