Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Ловци повалиха 17 диви свине за един излет

Запасът от диви свине на територията на Североизточното държавно преприятие е висок, показва таксация и това определя по-голям позволен отстрел – над 3 200 диви свине могат да отстрелят ловните дружинки. За сравнение м.г. авджии са повалили 2 184 екземпляра при разрешени 2 962.

Повечето ловни сдружения вече са провели между два и четири излета за групов лов на дива свиня. Най-голяма е била слуката на ловната дружинка от с.Венец към сдружение “Сокол”- Шумен – за един ловен излет авджиите са повалили 17 диви свине на територията на ДЛС „Паламара“. 10 екземпляра пък са били отстреляни в обхвата на ДГС „Преслав” при излет на ловната дружина от с.Имренчево. Трети по успех са ловците от дружина на с.Априлово към ловно сдружение Попово, които са уцелили 8 диви свине в границите на ДЛС „Черни лом“. Над 10 ловни дружинки са отчели между три и шест прасета за ден.
Служителите на горските и ловни стопанства осъществяват стриктен контрол за разрешителните на ловците. Предстои контролната есенна таксация на дивия заек за ловните райони, в които е предвидено ловуването му.

Горските стражари ще следят и за изпълнението на ловностопанските мероприятия, с които ловците имат ангажимент да подпомогнат оцеляването на дивеча през зимните месеци, съобщават от СИДП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Това е масово убийство то бива бива ама цял тир прасета. А на тези които им разрешават да трепят такова голямо количество нека да губят близките си агати садизма.

  2. Прочетете статията , преди коментари: За сравнение м.г. авджии са повалили 2 184 екземпляра при разрешени 2 962.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.