Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Ловци повалиха 17 диви свине за един излет

Запасът от диви свине на територията на Североизточното държавно преприятие е висок, показва таксация и това определя по-голям позволен отстрел – над 3 200 диви свине могат да отстрелят ловните дружинки. За сравнение м.г. авджии са повалили 2 184 екземпляра при разрешени 2 962.

Повечето ловни сдружения вече са провели между два и четири излета за групов лов на дива свиня. Най-голяма е била слуката на ловната дружинка от с.Венец към сдружение „Сокол“- Шумен – за един ловен излет авджиите са повалили 17 диви свине на територията на ДЛС „Паламара“. 10 екземпляра пък са били отстреляни в обхвата на ДГС „Преслав” при излет на ловната дружина от с.Имренчево. Трети по успех са ловците от дружина на с.Априлово към ловно сдружение Попово, които са уцелили 8 диви свине в границите на ДЛС „Черни лом“. Над 10 ловни дружинки са отчели между три и шест прасета за ден.
Служителите на горските и ловни стопанства осъществяват стриктен контрол за разрешителните на ловците. Предстои контролната есенна таксация на дивия заек за ловните райони, в които е предвидено ловуването му.

Горските стражари ще следят и за изпълнението на ловностопанските мероприятия, с които ловците имат ангажимент да подпомогнат оцеляването на дивеча през зимните месеци, съобщават от СИДП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Това е масово убийство то бива бива ама цял тир прасета. А на тези които им разрешават да трепят такова голямо количество нека да губят близките си агати садизма.

  2. Прочетете статията , преди коментари: За сравнение м.г. авджии са повалили 2 184 екземпляра при разрешени 2 962.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.