Президентът Румен Радев се качи на Кончето с доброволци, монтира лично аптечка в новия заслон

63-годишна баба тренира 5 пъти седмично и сваля млади мъже Лесли Максуел влиза в залата едва на 48

Прокуратурата в Своге привлече обвиняем за пожара в гората над село Реброво

Теменужка Петкова: Процедурата по АЕЦ “Белене” беше максимално публична и прозрачна

Николина Чакърдъкова ще пее с дъщеря си Мария на сцената на Пирин Фолк Илия Луков и любимците на публиката Райко Кирилов и Йорданка Варджийска са подготвили много любими песни за публиката

Прибраха в ареста чичо и племенник, обвинени в сводничество и пране на пари Окръжният съд изменил първоначалните мерки

Шефът на АПИ проверява разчистването на боклуците под магистрала „Струма“

Община Елена удостои с награда примабалерината Диляна Никифорова

ЦСКА пита държавата: Кога ще ни позволите да инвестираме в стадиона?

Кейт, Уилям и децата със самолетни билети за 365 паунда общо За разлика от частния полет на Меган, Хари и Арчи за 20 000 паунда

Пожар пламна в землището на Ветрен

От октомври стартират мобилни социални и здравни услуги в община Търговище

БСП дава Христо Ковачки на прокуратурата

Убитият в село Гранит е намерен с три огнестрелни рани На мястото на местопрестъплението са открити 8 гилзи

Пари от реклама пращат Неймар в „Реал“

Ловци протестират срещу ВЕЦ, погубва диви животни

Каналът на водноелектрическа централа /ВЕЦ/ край монтанското село Георги Дамяново е превърнат в опасен капан за диви животни. В бетонното корито падат и загиват много сърни, предупредиха ловци.

Те поискаха държавните органи да вземат спешни мерки за опазването на горските обитатели. До преди година каналът към хидросъоръжението на 20 км от Монтана е бил земен, но строители го облицовали с бетон. Високи 1,20 м стени с широчина 3 м и бързо течаща вода между тях се превърнали в лобно място на дивеча в района, разказаха ловците от село Меляне.

„Сърните, които идват да пият вода, се подхлъзват, падат и не могат да излязат. Част от тях се давят, други остават осакатени и умират!”, заяви шефът на дружинката в Меляне Любомир Колев. От лятото досега ловците успели да спасят няколко диви животни, но често им се налага да вадят трупове. Преди време в опасния канал се удавил и възрастен мъж, споделиха от дружинката.

„Искаме държавните институции и екоорганизации да се намесят и да принудят собствениците да осигурят безопасността на животните”, настояват ловците. Районът край Георги Дамяново е пълен с дивеч, всяка година дружинката от Меляне изнася над 2 тона зърно и фуражи в 12 хранилки в Балкана. ВЕЦ-ът край Георги Дамяново от началото на демокрацията е частна собственост и носи до 1 млн. лева печалба годишно, заявиха запознати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.