Ловци тръшнаха глиган като бизон Зъбите му ще донесат златен медал на стрелеца

25-сантиметровите зъби на глигана ще донесат златен медал на 33-годишния стрелец Костадин Петров.

Ловците от дружинката в монтанското село Бели мел повалиха огромен като бизон див нерез, тежащ 260 килограма. Млад гонач с кучета – опитни следотърсачи и точен стрелец са в основата на слуката, разчула се вече из целия балкански район.

В неделя сутринта 11 мъже от ловната чета на Бели мел тръгнали на излет за диви свине в Балкана. Още в първия час на гонката най-младият ловец от групата – 18 годишният Денислав Мирославов, открил с трите си четирикраки помощника глиган в гъстак само на километър от селото. Кучетата яростно лаели легналия в шубраците нерез, но той упорито не се вдигал и ги прогонвал със зловещо грухтене. За да изкара прасето от скривалището, гоначът дори пуснал един патрон към храстите и чак тогава глиганът хукнал, преследван от гончетата. В бягството си обаче нерезът налетял на пусията на 33-годишния Костадин Петров. Само с един изстрел мъжът свалил огромния нерез на място.

Цялата чета с мъка качила горския великан на „Уазка” и го откарала до близкия стопански двор, където нерезът заковал стрелката на 260 кг. „Цяла есен глиганът е бил край селото. Хранел се е в близката слънчогледова нива и се е крил в шубраците. Пък и не е млад – зъбите му са 25 см и ще донесат златен медал за стрелеца”, каза шефът на дружинката Мирослав Тодоров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Клекнал нашият метър и половина зад глигана и вече ВЕЛИК лов…
    Аман от хора, които си търсят 15-те минути слава по всеки възможен начин.
    Колкото до глиганчето – голямо е наистина, ама чак толкова?…
    Бизоните тежат над 1 тон, драги ми журналисти. Глиганите достигат 350 килограма. Глиги под 30 сантиметра въобще не се оценяват, като трофей на състезание, камо ли да донесат златен медал!
    Как може всяка мисловна пръдня да оценявате, като шекспиров сонет?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.