Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

89% от уязвимите приложения в смартфона могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

Лозан Панов: Който и да е главен прокурор, при тези правомощия, аз или някой друг няма да бъдем по-добри

Не бива по никакъв начин да се политизира, или да се поставя въпроса като личностен конфликт. Който и да е главен прокурор, не мисля, че при тези правомощия, аз или някой друг да бъдем по-добри. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов след срещата си с Бойко Борисов.

Запознах премиера с доклада от експерти на ЕС. Без съдебна реформа от прокуратурата, такава в дълбочина реформа не може да се случи, каза още Панов.

Определено реформата трябва да бъде в дълбочина, такава за съжаление не се случи. Ето защо запознавайки премиера с нея, моля темата да бъде отново въведена в парламента. Очаквам и настоявам да имам среща с президента и представителите на политическите партии, заяви Панов.

Изменения в конституцията се правят със 160 депутати, каза след срещата бившият министър на правосъдието и настоящ външен министър Екатерина Захариева. В нашата програма имаме разписани няколко неща. Като намаляване на парламентарната квота, която трябва да бъде квота на гражданите. т.е. ние ще водим разговори за постигане на съгласие, но няма да спрем останалите промени. Има редица действия, които могат да се извършват на законодателно ниво, обясни Захариева.

Нека да не се опитваме да компрометираме процеса, призова Захариева. Спешни промени в законите, няма да чакаме с другите важни изменения. В 17-те препоръки на ЕК дума не се споменава за изменение в конституцията. Призивът ни е Висшият съдебен съвет да бъде отговорен.

Аз приветствам институционалната среща между г-н Панов и минисътр-председателя Борисов, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева. Днес апелирах за повече конкретика за това да се работи за съдебната реформа.

Апелирам прагматично да се дадат конкретни текстове – какво се разбира под дълбочина на реформата. Мисля, че постигнахме съгласие с г-н Панов, каза още Цачева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. И този иска да е диктатор. В една държава трябва да има разделение на властите.

  2. ЛОЗАН ДА ВЗЕМЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ДА ОСТАВИ СЪДА НА МИРА. СОРОС ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, КАКТО И ПРЕСТЪПНАТА МУ КЛИКА.

  3. СОРОС Е ТРАГЕДИЯТА НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ каза:

    ЛОЗАН ПАНОВ Е ЛИЦЕТО НА КОРУПЦИЯТА И СРАСТВАНЕТО НА ЛОШИТЕ ПРАКТИКИ СЪС СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. САМИЯ ФАКТ, ЧЕ Е ПОСТОЯННО СВЪРЗВАН С ЛИЦЕТО ИВАН КОСТОВО Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА ОБЕКТИВНИЯ НАБЛЮДАТЕЛ ДА НАПРАВИ ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗАД ГЪРБА МУ СТОЙ СОРОС.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.