Лозан Панов: Който и да е главен прокурор, при тези правомощия, аз или някой друг няма да бъдем по-добри

Не бива по никакъв начин да се политизира, или да се поставя въпроса като личностен конфликт. Който и да е главен прокурор, не мисля, че при тези правомощия, аз или някой друг да бъдем по-добри. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов след срещата си с Бойко Борисов.

Запознах премиера с доклада от експерти на ЕС. Без съдебна реформа от прокуратурата, такава в дълбочина реформа не може да се случи, каза още Панов.

Определено реформата трябва да бъде в дълбочина, такава за съжаление не се случи. Ето защо запознавайки премиера с нея, моля темата да бъде отново въведена в парламента. Очаквам и настоявам да имам среща с президента и представителите на политическите партии, заяви Панов.

Изменения в конституцията се правят със 160 депутати, каза след срещата бившият министър на правосъдието и настоящ външен министър Екатерина Захариева. В нашата програма имаме разписани няколко неща. Като намаляване на парламентарната квота, която трябва да бъде квота на гражданите. т.е. ние ще водим разговори за постигане на съгласие, но няма да спрем останалите промени. Има редица действия, които могат да се извършват на законодателно ниво, обясни Захариева.

Нека да не се опитваме да компрометираме процеса, призова Захариева. Спешни промени в законите, няма да чакаме с другите важни изменения. В 17-те препоръки на ЕК дума не се споменава за изменение в конституцията. Призивът ни е Висшият съдебен съвет да бъде отговорен.

Аз приветствам институционалната среща между г-н Панов и минисътр-председателя Борисов, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева. Днес апелирах за повече конкретика за това да се работи за съдебната реформа.

Апелирам прагматично да се дадат конкретни текстове – какво се разбира под дълбочина на реформата. Мисля, че постигнахме съгласие с г-н Панов, каза още Цачева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. И този иска да е диктатор. В една държава трябва да има разделение на властите.

  2. ЛОЗАН ДА ВЗЕМЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ДА ОСТАВИ СЪДА НА МИРА. СОРОС ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, КАКТО И ПРЕСТЪПНАТА МУ КЛИКА.

  3. СОРОС Е ТРАГЕДИЯТА НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ каза:

    ЛОЗАН ПАНОВ Е ЛИЦЕТО НА КОРУПЦИЯТА И СРАСТВАНЕТО НА ЛОШИТЕ ПРАКТИКИ СЪС СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. САМИЯ ФАКТ, ЧЕ Е ПОСТОЯННО СВЪРЗВАН С ЛИЦЕТО ИВАН КОСТОВО Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА ОБЕКТИВНИЯ НАБЛЮДАТЕЛ ДА НАПРАВИ ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗАД ГЪРБА МУ СТОЙ СОРОС.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.