Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор С приетия днес проект затваряме кръга от поети ангажименти към председателя на Европейската комисия

Разломът между основните играчи в НАТО Време на промени - Европа в центъра на геополитическото преформатиране

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Председателят на ВКС Лозан Панов потвърди, че писмото до Делян Пеевски, подписано от съпругата му Елисавета (Бети) Панова или Черния лебед, е автентично. На влизане в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), където днес заседава съдийската колегия, Панов заяви: „Писмото е провокация към всички медии, които създават една паралелна реалност“.

Малко по-късно той каза, че не го смята за обидно или просташко, въпреки съдържанието му, обидите, грешките и жаргонния стил, на който е написано. В него се съдържат обиди и квалификации по адрес на главния прокурор Сотир Цацаров, членове на ВСС и журналисти.

Писмото предизвика съмнение дали Панова е действителният автор, или писмото е фалшива новина, но с изказването си днес съдия номер 1 потвърди, че излязло изпод перото на Черния лебед. На въпрос защо стилът е така просташки и не компрометира ли по този начин съпругата му, председателят на ВКС отговори, че това е литературен похват и отговарял на нивото на българските медии.

Елисавета Панова най-вероятно се е почувствала засегната от изнесения от медите безспорен факт, че има криминалистична регистрация по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Текстът се отнася до хулиганство, грубо нарушаване на обществения ред и съпротива срещу орган на властта. Най-вероятно затова и авторката е решила да води кореспонденция в подобен стил. Пълният текст на нейните „непаралелно реални“ журналистически изяви вижте в „Правен свят“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.