На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Лозан Панов

Председателят на ВКС Лозан Панов потвърди, че писмото до Делян Пеевски, подписано от съпругата му Елисавета (Бети) Панова или Черния лебед, е автентично. На влизане в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), където днес заседава съдийската колегия, Панов заяви: „Писмото е провокация към всички медии, които създават една паралелна реалност“.

Малко по-късно той каза, че не го смята за обидно или просташко, въпреки съдържанието му, обидите, грешките и жаргонния стил, на който е написано. В него се съдържат обиди и квалификации по адрес на главния прокурор Сотир Цацаров, членове на ВСС и журналисти.

Писмото предизвика съмнение дали Панова е действителният автор, или писмото е фалшива новина, но с изказването си днес съдия номер 1 потвърди, че излязло изпод перото на Черния лебед. На въпрос защо стилът е така просташки и не компрометира ли по този начин съпругата му, председателят на ВКС отговори, че това е литературен похват и отговарял на нивото на българските медии.

Елисавета Панова най-вероятно се е почувствала засегната от изнесения от медите безспорен факт, че има криминалистична регистрация по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Текстът се отнася до хулиганство, грубо нарушаване на обществения ред и съпротива срещу орган на властта. Най-вероятно затова и авторката е решила да води кореспонденция в подобен стил. Пълният текст на нейните „непаралелно реални“ журналистически изяви вижте в „Правен свят“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.