Депутатът от БСП Явор Божанков: МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Горна Оряховица и АМ „Русе-Велико Търново”

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

57% от българите смятат, че страна е извлякла ползи от членството в ЕС

Осъдиха на две години затвор бившия премиер Никола Груевски

Задържаха известен блогър в Египет

Илияна Йотова ще открие тържествата по случай 24 май и Деня на Велики Преслав

Румен Радев ще участва в честванията по случай 24 май

Атанас Скатов определи тазгодишната си експедиция като най-ценната

Становище на КРИБ: Предложените промени в Закона за хазарта ще доведат до намаляване на приходите в държавния бюджет

Детски хирург и уролог ще преглеждат безплатно за Деня на детето в Бургас

Представят Регионален форум по водородни технологии „Код: Водород” в Благоевград

Трите малки мечета потеглиха за Гърция

Подписка, инициирана от БСП, промени маршрута на алтернативната линия ТМ 10 в София

Становище на Община Благоевград

Британски учени установиха каква гръдна обиколка прави жените щастливи

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Лозан Панов

Председателят на ВКС Лозан Панов потвърди, че писмото до Делян Пеевски, подписано от съпругата му Елисавета (Бети) Панова или Черния лебед, е автентично. На влизане в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), където днес заседава съдийската колегия, Панов заяви: „Писмото е провокация към всички медии, които създават една паралелна реалност“.

Малко по-късно той каза, че не го смята за обидно или просташко, въпреки съдържанието му, обидите, грешките и жаргонния стил, на който е написано. В него се съдържат обиди и квалификации по адрес на главния прокурор Сотир Цацаров, членове на ВСС и журналисти.

Писмото предизвика съмнение дали Панова е действителният автор, или писмото е фалшива новина, но с изказването си днес съдия номер 1 потвърди, че излязло изпод перото на Черния лебед. На въпрос защо стилът е така просташки и не компрометира ли по този начин съпругата му, председателят на ВКС отговори, че това е литературен похват и отговарял на нивото на българските медии.

Елисавета Панова най-вероятно се е почувствала засегната от изнесения от медите безспорен факт, че има криминалистична регистрация по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Текстът се отнася до хулиганство, грубо нарушаване на обществения ред и съпротива срещу орган на властта. Най-вероятно затова и авторката е решила да води кореспонденция в подобен стил. Пълният текст на нейните “непаралелно реални” журналистически изяви вижте в „Правен свят“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.