Лозан Панов с неадекватни въпроси към Иван Гешев

Лозан Панов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов зададе три въпроса на кандидата за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването във Висшия съдебен съвет.

Първият въпрос на Панов беше каква е ролята и какво е процесуалното качество на служители на БНБ във връзка с думите на Гешев, че организираната престъпна група за източване на КТБ е действала с логистика от централната банка.

Редно ли е да се задава такъв въпрос от председателя на Върховния касационен съд, който неизбежно ще разглежда делото като трета инстанция, попита реторично главният прокурор Сотир Цацаров.

Има повдигнати обвинения на бивш подуправител на БНБ, на тогава настоящ подуправител и на ръководител от надзора на кредитните институции, отговори Гешев, напомняйки, че това са публично известни факти и се съдържат в съобщения на прокуратурата и изразявайки изненада, че шефът на ВКС не е запознат с тях.

Вчера един сайт публикува фалшификати, "Биволъ" пусна една статия, която не е вярна - това са ми критериите, отговори Гешев на въпрос на Панов как определя кои медии са обективни.

Третият въпрос на шефа на ВКС беше как Иван Гешев ще се отблагодари на Сотир Цацаров за подкрепата. Този въпрос не го разбирам, аз не съм номинация на главния прокурор, а на цялата прокурорска колегия. Ако трябва да благодаря на някого, благодаря на цялата колегия. Иначе, да, благодарен съм на главния прокурор за това, че ми гласува доверие да съм част от неговия екип, отговори кандидатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право