От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Лозан Панов с неадекватни въпроси към Иван Гешев

Лозан Панов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов зададе три въпроса на кандидата за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването във Висшия съдебен съвет.

Първият въпрос на Панов беше каква е ролята и какво е процесуалното качество на служители на БНБ във връзка с думите на Гешев, че организираната престъпна група за източване на КТБ е действала с логистика от централната банка.

Редно ли е да се задава такъв въпрос от председателя на Върховния касационен съд, който неизбежно ще разглежда делото като трета инстанция, попита реторично главният прокурор Сотир Цацаров.

Има повдигнати обвинения на бивш подуправител на БНБ, на тогава настоящ подуправител и на ръководител от надзора на кредитните институции, отговори Гешев, напомняйки, че това са публично известни факти и се съдържат в съобщения на прокуратурата и изразявайки изненада, че шефът на ВКС не е запознат с тях.

Вчера един сайт публикува фалшификати, „Биволъ“ пусна една статия, която не е вярна – това са ми критериите, отговори Гешев на въпрос на Панов как определя кои медии са обективни.

Третият въпрос на шефа на ВКС беше как Иван Гешев ще се отблагодари на Сотир Цацаров за подкрепата. Този въпрос не го разбирам, аз не съм номинация на главния прокурор, а на цялата прокурорска колегия. Ако трябва да благодаря на някого, благодаря на цялата колегия. Иначе, да, благодарен съм на главния прокурор за това, че ми гласува доверие да съм част от неговия екип, отговори кандидатът.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.