Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Пожар избухна във влак с футболни фенове в Берлин

Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

Борис Джонсън е изпратил на ЕС неподписано писмо за отлагане на Брекзит

Швейцария ще гласува за нов парламент

„Луфтханза” стачкува днес

Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

Локацията и ниските такси за бизнеса привличат чуждите инвеститори в България

Локацията на страната на световната карта, бързоразвиващата се среда, ниската цена на живот и на таксите за правене на бизнес привлича чуждите инвеститори в България. Това стана ясно от среща на министърa на икономиката с чужденци, които са избрали да правят бизнес в страната.

„Идеята ни е това събитие да бъде част от една по-голяма промяна на начина, по който говорим в медиите и това как представяме България. Искаме да покажем интересните неща, които се случват в областта на икономиката и предприемачеството в страната и да покажем успешните модели на чуждите инвеститори“, заяви министър Теодор Седларски.

По думите му местата за споделено работно място са олицетворение на новата култура за правене на бизнес, където фокусът е върху идеите – това създава възможност за инвестиции на новия капитал.

Бързото предвижване до Европа, адаптирането на българите към чуждите компании и големият потенциал на кадрите в IT и аутсорсинг сектора са едни от предимствата, които отличават страната ни от другите в Европа като бизнес точка за инвестиции.

Александър Гвожден, съосновател на „Легал Трек“ изтъкна, че преди 4 години в Сърбия е било много по-трудно да се намерят добри кадри, с които да се стартира бизнес. Докато тук веднага е срещнал интерес от страна на българските служители и голямо желание за стартиране на нови проекти.

Собственикът на Зойпер вижда България като добра локация за правене на бизнес, заради възможността от по-ниски такси, но добро ниво на качество. За неговия бизнес е важно да има добра среда за живот, както тази в България.

Чужденците очертаха и няколко насоки, в които да развиваме потенциала на страната. Според тях е нужно да промотираме повече предприемачеството в България пред света. Има много плюсове като данъчната среда и таланта на IT специалистите в страната, но повечето хора в Европа не знаят колко добре е да се прави бизнес в страната. Затова е нужно да можем да рекламираме страната като добра локация за правене на бизнес. Според предприемачите е нужно да има повече нискотарифни полети, за да могат те да са мобилни из цяла Европа.

Предприемачите подчертаха, че на срещите с министерството се формират насоки, по които да се работи съвместно за развитието на стартъп общността в България.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. И защо автора на статията не допълни и другия МНОГО основен и Важен фактор, който хмм привлича чуждите инвестори? А това са много по-ниските заплати в сравнение с това, което се плаща в техните страни или останалата част на ескю..И как с малките заплатки Българите ще се изравнят – долу-горе, не казваме 100% с останалото население на ескюто? Под благовидното хмм ‘инвестиране“не се ли крие експлоатация? В Канада се опитаха да внасят чужди работници и да им плащат по-ниски заплати в сравнение с местното население. Местното население се възпротиви, защото и между тях безработицата не е малка и им поизстуди мераците за лесна и бърза печалба:) А Кирчо, шом като чакаме на чуждите инвеститори да ни възстановят икономиката и да построят нови предприятия на мястото на добре функциониращите и печеливши такива отпреди 89г ни е спукана работата:((

    1. вероятно, защото е платена статия….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.