„Локо“ (Пд) взе минал през „Барселона“

Испански халф, минал през дублиращия отбор на „Барселона“, е последното ново попълнение на „Локо“ (Пловдив) преди битката за Пловдив на „Лаута“ тази неделя. „Черно-белите“ са договорили 26-годишния Мигел Анхел Луке. За последно той е играл в местния „Манреса“ в първенството на Каталуня, което обаче не е под егидата на ФИФА.

Мигел Анхел Луке започва да тренира в школата на „Еспаньол“, а оттам постъпва в академията на „Виляреал“. Той обаче стига само до третия тим на „жълтата подводница“. Впоследствие Луке преминава през втория отбор на „Барса“ и резервния тим на „Алмерия“. През сезон 2011/2012 вече е част от дубъла на „Атлетико“ (Мадрид), за който изиграва 13 мача и вкарва 3 гола в Сегунда Б. От 2012 до 2014 г. Мигел носи екипа на унгарския „Академия Пушкаш“.

През миналия сезон Анхел бе част от втородивизионния „Рапид“ (Букурещ). За румънския тим е несменяем титуляр - играе в 28 шампионатни двубоя, в които обаче не успява да се разпише.

През лятото решава да смени страната, след като „Рапид“ не успява да влезе в елита. Става част от италианския „Катания“, но скоро след това се прибира в родината си. И през есента, за да поддържа форма, играе за аматьорския „Манрес“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ