„Локо“ (София) за 30 секунди от Първа лига до разпадане

Футболът, подобно на живота, може да бъде несправедлив и много болезнен. Примерите за това не са един и два, а поредният такъв дойде в петък вечер от стадион „Лаута“ в Пловдив. Там „Локомотив“ (София) бе на 30 секунди от така жадуваното завръщане в Първа лига. Но съдбата отреди друг сценарий на тима от столичния квартал „Надежда“. Стефан Христов от „Витоша“ (Бистрица) вкара в 123-ата минута на баража за влизане/оставане в елита за 2:2, за да отреди рулетката на дузпите крайния победител. А там „тигрите“ имаха повече късмет и си осигуриха място в групата за още година. За „червено-черните“ пък остана голямото разочарование и усещането, че Фортуна им е отнело нещо, което заслужават.

А истината е такава, че основната вина пада върху формата на първенството. Тимът на сръбския специалист Младен Додич даде максимума от себе си през цялата кампания, за да стигне до въпросния бараж с „Витоша“ (Бистрица). Няма да е незаслужено ако се каже, че „железничарите“ заслужаваха директна промоция за елита, но в крайна сметка първото място бе спечелено от „Ботев“ (Враца).

В същото време „Витоша“ бе боксовата круша на Първа лига. Отборът на Костадин Ангелов спечели първия си мач едва в 32-ия кръг, а за целия сезон „тигрите“ записаха едва две победи, втората от които след гол от засада. И това се оказа напълно достатъчно, за да си гарантират участие сред най-добрите и догодина, въпреки 13-те точки за целия сезон. А единственият изпадащ „Пирин“ (Благоевград) бе спечелил 33 точки през кампанията, но явно 13 е повече в случая.

А ужасяващият финал на сезона за „Локомотив“ (София) може да удари по бъдещето на клуба. Собственикът Иван Василев намекна, че обмисля да остави „железничарите“. Дори и това да не се случи, задачата пред „червено-черните“ за завръщане в елита ще бъде още по-трудна през следващата година. Защото от новия сезон промоция във Втора лига ще преследват „Арда“ (Кърджали), „Царско село“, „Пирин“ (Благоевград), ЦСКА 1948 и „Монтана“...

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ