Гражданската авиация по света изпитва остър недостиг на пилоти

Тръмп отмени санкции срещу Северна Корея часове след налагането им

Германия арестува 11 души за подготовка на терористични нападения

Русия започва серийно производство на ракетите „Ангара“

Заличават 18 туроператора от националния регистър

Тръмп удари рамо на Нетаняху преди вота (обзор) САЩ може да признаят Голанските възвишения за израелски (ИНФОГРАФИКА)

България започна с хикс евроквалификациите, младок на крачка от мечтан дебют

Ердоган: Израел няма право да окупира Голанските възвишения

Копие на чудотворната икона Богородица Всецарица пристигна в София

Елиф от „Намери ме“ стана на 10 години Малката актриса Изабела Дамла Гювенилир е родена в Ню Йорк

Ана Бърнабич: Сърбия не трябва да забравя жертвите на натовските удари

Саудитска Арабия иска минимална цена на петрола от 70 долара за барел

САЩ с нови санкции срещу Иран

Нулев прием в 9 ВУЗ-а по икономика и туризъм

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

„Локхийд Мартин“: Придобиването на Ф-16 ще развие таланти в науката и инженерството в България Американската компания обсъжда сътрудничество с БАН

„Локхийд Мартин“ обсъжда възможности за сътрудничество с Българската академия на науките. С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16, представители на производителя „Локхийд Мартин“ посетиха Българската академия на науките, за да обсъдят възможности за бъдещо партньорство, съобщиха от американската компания.

„Всеки ден нашите 105 000 служители отиват на работа с една цел – да спомогнат за изпълнението на мисиите на нашите клиенти. От защитата на гражданите до разширяването на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения интелект и машинното обучение, тези мисии са сред най-сложните и предизвикателни в света,“ заяви Джонатан Хойл, главен изпълнителен директор за Европа, който предвождаше амвериканскаата делегация.

„Нашите интереси се простират отвъд аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, иновативни сензори и технологии, които намират приложение не само в областта на отбраната и сигурността, но и в реалната икономика“, посочи Хойл.

Закупуването на изтребители Ф-16 за българските ВВС ще бъде катализатор на дългосрочно стратегическо партньорство в България, което ще развие таланти в науката и инженерството, необходими, за да бъдат посрещнати предизвикателствата на 21 век.

„Локхийд Мартин“ разглежда Българската академия на науките и нейните възможности в области като проучване и развитие в отбраната, сигурността и космоса, като важен партньор в един свят, където технологиите се развиват с безпрецедентна скорост, посочват от компаянията.

Самолетите Ф-16 Блок 70 за България, най-новата и най-усъвършенствана версия на знаменития еднодвигателен изтребител на НАТО, ще бъде произвеждан в завода на „Локхийд Мартин“ в Южна Каролина, САЩ.

В допълнение на намерението си за партньорство с БАН, „Локхийд Мартин“ потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България във връзка с придобиването на Ф-16 Блок 70. Това ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост, се казва в информацията.

То ще допринесе за националната сигурност на България, ще създаде дългосрочна възможност за развитие на българските военновъздушни сили както и ще даде други предимства на въоръжените сили на страната. С напредването на процеса по придобиване „Локхийд Мартин“ работи с правителствата на България и Съединените щати за идентифициране на възможностите за намаляване на разходите за Ф-16 блок 70, гласи съобщението.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. е, редно е след 30 години седерастка демокрация да се намери работа и за авиоинженерите ни….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.