Ломчанин хвана и пусна обратно в Дунав 20-килограма риба

Запален риболовец от Лом улови в река Дунав 20 кг риби за един ден. След снимка с голямата слука майсторът на въдицата пусна улова си обратно в голямата река.

Късметът споходил 39-годишният Илиян Илиев в един от последните засега студени дни на януари. Мъжът заедно с приятеля си Иво Андонов още призори отпътували за Козлодуй, където хвърлили въдиците си на пристанището в близост до кораба-музей „Радецки”.

„Мястото е едно от най-добрите в региона за риболов. Има много риба и , ако човек знае как и къде да хвърля, успехът му е сигурен. Конкуренцията обаче е голяма и трябва още по-тъмно да се заемат добри позиции!”, сподели въдичарят.

Въпреки силния мраз Илиян и приятелят му мятали пръчките от сутринта до вечерта и измъкнали 20 килограма скобар, морунаш и платика. За стръв използвали бели червеи. Преди да се стъмни живарникът бил пълен почти до горе и едва го измъкнали от водата. След показване на улова на колегите наоколо и получените поздрави и похвали, купчината риба била пусната отново в Дунав.

„На ловя риба за храна, а за приключението и спорта. За да има такива страхотни преживявания край реката и за други хора и за нас в следващите месеци и години, трябва да пазим рибното богатство!”, смята Илиян, който работи в сервиз за гуми в Лом. Той се занимава с любителски риболов от 15 години и участва и в състезания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони