Лом събира пари за болно дете

Благотворителен концерт „Да помогнем на Кристиян!“, организира и проведе община Лом.

Събралите се на изявата участници и граждани дариха 5642 лв. и 15 евро за лечението на 4-годишния Криско, който страда от злокачествено онкологично заболяване. Още 4000 лв. за момченцето бяха осигурени от Общинския съвет и Общинска администрация.

В подкрепа на Криско в амфитеатъра на крайдунавския град пяха и танцуваха вокалната група „Шоколадче“, мажоретките от „Дунавски бисери“ и фолклорните състави „Хорце“, „Ентусиазъм“, „Ломски ритми“, „Северняче“ и „Дунавче“, които също направиха дарения. За лъчезарното момченце 8-годишната Татяна Велева, която живее с родителите си в Шотландия, но през лятото е в родния си град, изпълни песента на „Роксет“ I’ll Stand By You (Ще стоя до теб). В края на концерта децата и младежите се подредиха във формата на сърце, символ на подкрепата на ломчани за Кристиян.

„Да се роди дете е най-голямото щастие, да се разболее дете – най-голямата болка. Нека обединим светлите си мисли, нека сърцата ни да трептят в едно, нека да дарим кой колкото може. Имай кураж, юначе, с теб сме, и те чакаме да се върнеш при нас здрав!“, каза кметът Пенка Пенкова, която също направи дарение.

Парите, които публиката и участниците в концерта събраха, ще бъдат преведени в сметката за набиране на средства за лечение на 4-годишното момче. Кампанията „Да помогнем на Кристиян!“ продължава с дарения по сметката BG78UBBS80021059465640 в лева, титуляр: Кристиян Георгиев Красимиров, Банка ОББ. Дарения се правят и в кутии в магазини, заведения и институции в Лом, както и във фейсбук ПОМОЩ ЗА КРИСТИЯН ГЕОРГИЕВ КРАСИМИРОВ (БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България