Лом търси 14 000 лева от глоби

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

163 нарушители на обществения ред в Лом през миналата година не са платили наложените им санкции и ощетяват местната хазна с 14 000 лева, съобщиха от общинската управа.

През 2016 г. полицаи и инспектори са заловили и наказали 165 души, които са погазили общинската наредба за опазване на обществения ред и сигурност. Само двама от тях обаче са платили глобите си от по 100 лева. Най-много граждани са санкционирани за вандалски прояви - 20 за  кършене на клони на липи, а 15 за чупене на осветителни тела, пейки и кошчета.

Десет веселяци са получили наказания за гръмко надуване нощем на музикални уредби, а шестима трябва да плащат след както били спипани да се облекчават по улици и градинки. Неплатилите за нарушенията си са предадени на НАП за събиране на глобите. На още 540 граждани през миналата година са направени бележки за еднократни и по-маловажни нарушения като силен шум на обществени места и хвърляне на отпадъци по улиците.  От управата в Лом заявиха, че готвят промени в наредбата за обществения ред, които да гарантират още по-добре опазването на общинската собственост и спокойствието на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони