На 17 февруари 2019 да почерпят

Путин и Макрон обсъдиха положението в Сирия

Вижте 16-ия поход Луковмарш в София през обектива на „Труд“

Близо 700 пътници бяха свалени от влак в Германия заради намерен пистолет

Мирослав Ангелов от Враца: Плодове и чай ме спасиха дори от язва на стомаха Плодолечението е много полезно, но трудно без опитен водач

Френски изкушения в „Живот нависоко“ Жулиет Бинош пак при Клер Дени

Няма хора под развалините на университетската сграда в Санкт Петербург

Румяна Бъчварова: Истината за спасяването на българските евреи може да ни обедини като нация

Арестуваха 8 души за срутената мина в Бразилия

Специализираният съд остави в ареста Димитър Желязков-Очите

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров информира премиера Борисов за ситуацията около инцидента с влак

Неонацистка заплаха събра стотици на контра на “Луковмарш“ (СНИМКИ)

Турция задържа 33-ма мигранти при опит да преминат в България

Срути се част от сграда на университета в Санкт Петербург

Майкъл Пенс и Ангела Меркел обсъдиха газопровода „Северен поток 2“

Лом ще харчи 50 млн. лева през 2019 г. Най-много средства са за образование, ремонти и социални дейности

Близо 30 милиона лева е бюджетът на община Лом през тази година – сума рекордна за финансите на крайдунавската община досега. Най-много средства – 13 120 182 лева, са предвидени за образование, като близо 9 милиона от тях са предоставени от държавата.

Още 20 млн. лева са осигурени за общината от европроекти, съобщиха от местната управа. Приоритетите на Лом през 2019 г. ще бъдат ремонтите на улици и общински пътища, водопроводна мрежа, спортна зала, образователни и социални заведения, заяви кметът Пенка Пенкова.

Само за капиталови разходи – ремонти на улици, ВиК-мрежа, социална и спортна инфраструктура, са предвидени 4 732 952 лв. Допълнителните 20 милиона лева от европейските фондове също ще бъдат инвестирани предимно за обновяване на училища, детски градини, пътища и улици. За финансиране на социалните дейности пък са отделени близо 3 милиона лева. В новия бюджет местните данъци и такси няма да се увеличават и запазват размера си от миналата година, казаха от общината. По предложение на градоначалничката Пенкова местният парламент прие и най-ниските размери и коригиращи коефициенти при определяне на данъка върху превозните средства.

„Бюджетът на Община Лом за 2019 г. е стабилен и балансиран, с рекордна макрорамка – 29 944 244 лева. Без да увеличаваме местните данъци и такси осигурихме добро финансиране за инфраструктурни проекти, образование, социални и спортни дейности“, каза Пенка Пенкова. Общинският съвет в Лом прие и отчета за 2018 г. за изпълнение на Програмата за управление през мандата 2015-2019 г. Кметът Пенкова ще представи отчета и пред гражданите до средата на февруари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.