„Лубе“ громи в Шампионската лига

Цветан Соколов и „Кучине Лубе“ почти си осигуриха класиране в следващата фаза на Шампионската лига по волейбол. Тимът от Чивитанова постигна 4-та поредна победа, като този път прегази гостите на чешкия ЧЕЗ (Карло Вивари) с 3:0 (16, 18, 14). Двубоят бе изгледан от над 3300 зрители. Българския национал заби 11 точки, бе втори по резултатност и имаше 53 процента ефективност в атака. Най-много отбеляза кубинецът Йоанди Леал с 16 точки.

„Лубе“ еднолично е на върха в групата с 4 победи от 4 срещи и 12 точки, като няма загубен гейм до момента. В предпоследния мач Соколов и компания срещат „Азимут Лео Шуус“ (Модена) в италианското дерби на 13 февруари.

А в родната Суперлига „Хебър“ (Пазарджик) си върна лидерството във временното класиране. Носителят на купата на България победи в драматичен мач „Левски“ (София) с 3:2. ЦСКА пък сдаде първото място, след като претърпя поражение от „Монтана“ с 1:3. Втори пореден мач „червените“ бяха водени от капитана и помощник треньор Ивайло Стефанов. Селекционерът Александър Попов бе в болница, но вече е изписан и се възстановява от вирусно заболяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт