"Лудогорец" на мач от милионите

На мач от милионите се намира "Лудогорец". Българският шампион победи "Торпедо" (Кутаиси) с 1:0 в първи плейофен двубой за влизане в групите на Лига Европа. По този начин "орлите" са с единия крак в следващата фаза. А точно там се намират големите бонуси, които раздава европейската футболна централа. И тимът от Разград е на път да напълни касата. При влизане в групите на турнира "Лудогорец" ще заработи от наградния фонд на Лига Европа и Шампионската лига общо 3 480 000 евро. Сума, която е почти равна на годишния бюджет на конкурентите на тима в Първа лига - "Левски" или ЦСКА.

Воденият от бразилския специалист Пауло Аутори тим стартира в турнирите на Шампионската лига. Там отстрани един съперник. Става въпрос за северноирландския "Крусейдърс". За скалпа "Лудогорец" заработи 280 хил. евро, но отпадна в следващия кръг от унгарския "МОЛ Види". Българският първенец продължи участието си в Лига Европа, където финансовите бонуси от УЕФА са по-скромни, но в никакъв случай не и нищожни.

„Орлите“ отстраниха босненския „Зрински“ (Мостар) в третия кръг на надпреварата и чакат постъпления от 280 хил. евро. Сега е плейофът в Лига Европа за големите пари. Победителят в сблъсъка между „Лудогорец“ и „Торпедо“ (Кутаиси) ще заработи 2,9 млн. евро. След минимален успех в първия двубой, и то като гост, почти сигурно чекът ще замина за Разград. Така цифрата от бонуси, които ще получи тимът преди мачовете в групите на надпреварата е 3,48 млн. евро.

А това може да не е всичко. Пачките, които има вариант да заработи отборът са доста големи. При победа в групите УЕФА дава 570 хил. евро, а за реми - 190 хиляди. В тази фаза на турнира „Лудогорец“ вече е ликувал. През сезон 2013/14 спечели своята група в конкуренцията на ПСВ (Айндховен), „Динамо“ (Загреб) и „Олександрия“. Сега, ако „орлите“ отново финишират на върха, ще получат премия от 1 млн. евро. Второто място, което също означава класиране на 1/16-финал, пък е с бонус 500 хиляди. Суми, до които остава мач време.

„Не мога да съм напълно щастлив – каза треньорът Аутори. - Ще се зарадвам пълно, когато се класираме. Направихме много важна първа крачка. Сега цялата ни концентрация е върху мача от шампионата, който ни предстои срещу „Славия“.“

А „Лудогорец“ има да наваксва в родното първенство. В момента тимът е трети в таблицата, на три точки от лидера "Левски" и на две от втория – ЦСКА.

Мей Махлангу, нов играч на „орлите“, посрещна тима в Разград при завръщането му от мача в Грузия. 29-годишният полузащитник бе купен от „Динамо“ (Букурещ), като за правата му бяха платени 500 хил. евро.

Към тима трябва да се присъедини и Жуниор Брандао. Бразилският нападател идва от "Атлетико" (Гояненсе) срещу 1,5 млн. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ