„Лудогорец“ не иска „Валур“ дори да мечтае за чудо

Играчите на „Лудогорец“ имат за задача не само да бият „Валур“ в срещата реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, но и да не дават дори за миг на исландците да си мечтаят за чудо насред Разград. Това призна треньорът на „орлите“ Стойчо Стоев, който е категоричен, че съперникът може да бъде опасен и подценяване няма да има.

"Имаме варианти да се справим с този противник – каза наставникът. - Надявам се играчите от началните моменти да си повярват и да не дават възможности на „Валур“. Също така нашите футболисти трябва да използват силните си качества и индивидуално, и като отбор. Исландците могат да ни създадат проблеми на контра, но не трябва да им го позволяваме. Силни са и на статични положения. Не трябва дори да им даваме да си повярват или да мечтаят“.

Специалистът добави, че не очаква проблеми от подценяване, тъй като резултатът не предполага отпускане. Първата среща в Рейкявик завърши 1:1, като разградчани изравниха във 2-ата минута на добавеното време чрез Абел Анисе.

„Няма как да има подценяване – добави Стоев. - Не сме взели преднина, за да сме спокойни. Исландците играят такъв футбол, че винаги могат да те затруднят. Ние го знаем и ще бъдем много внимателни в това отношение. В главата ми има най-различни варианти за противодействие. В отбора няма здравословни проблеми, така че от тази гледна точка нямаме проблеми“.

Двубоят в Разград е от 20,30 часа.

Коментари

Задължително поле