„Лудогорец“ поема пак към Литва (ОБЗОР)

 

Позната дестинация ще има „Лудогорец“ по пътя към групите на Лига Европа. „Орлите“ изтеглиха дългата клечка в Нион и ще се изправят срещу „Судува“, третия от последния шампионат в Литва.

Само преди по-малко от месец „зелените“ отстраниха шампиона на балтийската държава „Жалгирис“ след загуба с 1:2 като гост и убедителна победа в Разград с 4:1.

Именно „Судува“ бе и тимът с най-малък клубен коефициент от потенциалните съперници на българския тим след разбивките. Шампионите се разминаха с „Розенборг“, който бе и най-коварният евентуален противник на „зелените“. Мачовете са на 17 и 24 август, първият от които у нас.

Судува“ вече впечатли през настоящата кампания в Европа, след като отстрани швейцарския „Сион“ след звучен успех с 3:0 като домакин и 1:1 във втория мач.

Преди това воденият от наставника Владимир Черубин тим елиминира още „Шахтьор“ (Солигорск) и латвийския „Липая“. Това е и най-впечатляващото участие на „белите“ в Европа.

През годините „Судува“ се е справял успешно единствено с норвежкия „Бран“, уелския„Рил“, североирландския „Дънганън Суифтс“, уелския ТНС и литовския „Даугава“.

"Ние бързо трябва да се отърсим от отпадането от Шампионската лига, макар че има много сериозно разочарование – обясни след жребия наставникът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев пред „Дарик“.- Играхме добре, но отпаднахме. В крайна сметка сме професионалисти, насочваме се към следващия съперник. Искаме да компенсираме отпадането от Шампионската лига с добро представяне в Лига Европа. На този етап отборите се изравняват, но в крайна сметка, като жребий, като отбор, ние вече играхме с техния шампион. Знаем, че „Судува“ е трети, но отстрани „Сион“. Така че нямаме право на подценяване, на лежерност. Този мач трябва да бъде спечелен, имам предвид и двата мача“.

Лудогорец“ стигна вече веднъж до групите на Лига Европа. Това се случи през сезон 2013/14, когато воденият от Стойчо Стоев отбор направи фурор във втория по сила турнир и игра 1/8-финал с „Валенсия“, загубен с общ резултат 0:4.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ