„Лудогорец“ се нареди до „Барса“ и „Сити“

„Лудогорец“ се нареди до европейски колоси като „Барселона“ и „Манчестър Сити“ след поредния си успех в Първа лига. Тимът от Разград е един от 13-те на Стария континент, които не познават вкуса на поражението.

Това показва статистиката, обхващаща всички първенства, които са пред българското в класацията на ФИФА и са с минимум 10 изиграни кръга. Първата лига заема 24-та позиция в подреждането. Всички 23 шампионати пред нас събират общо 12 тима без загуба. „Лудогорец“ е непобеден отбор номер 13.

„Колеги“ на родния шампион правят отбори като „Барселона“, „Валенсия“ и „Атлетико“ в Примера дивисион. Всички тимове в германската Бундеслига вече са падали поне по веднъж. В Англия без загуба е само „Манчестър Сити“. В Италия непобедените отбори са два - „Наполи“ и „Интер“. Във Франция това е единствено ПСЖ. Първенствата на Русия, Украйна, Белгия, Турция, Холандия, Австрия, Швейцария, Дания, Полша, Румъния и Азербайджан нямат представител, който да не е губил.

Португалските „Порто“ и „Спортинг“, чешкият „Виктория“ (Пилзен) и хърватският „Динамо“ (Загреб) също нямат загуби. В това число влизат кипърските „Анортозис“ и „Аполон“, макар че тимът от Лимасол има седем изиграни срещи и три отложени.

Настоящи шампиони на страните си като „Реал“, „Челси“, „Байерн“, „Монако“, „Ювентус, „Бешикташ“, „Спартак“ (Москва) и „Фейенорд“ имат поне по едно поражение. Грандове от ранга на „Манчестър Юнайтед“, „Арсенал“, „Борусия“ (Дортмунд), „Зенит“ и „Милан“ също са били побеждавани. „Лудогорец“ обаче продължава да е непобедим.

Тимът от Разград се разправи с „Левски“ за 2:0 и се откъсна на 11 точки пред „сините“ в класирането. Сега на тима, воден от Димитър Димитров-Херо, предстои домакинство на ЦСКА. При евентуален успех над „червените“, първенството ни явно ще бъде лишено от всякаква интрига още преди да са се изиграли и половината срещи. ЦСКА никога не е побеждавал „Лудогорец“ в шампионатен мач. Ще отсъства със сигурност голямата атракция – Херо ще е наказан и няма да води мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ