„Лудогорец“ спечели от Вечното дерби

 

Голове, обрати и много страсти съпътстваха Вечното дерби „Левски“ и ЦСКА. Сблъсъкът от 13-ия кръг на Първа професионална лига не излъчи победител, завършвайки. И четирите попадения в срещата бяха дело на чужденци - чехът Давид Яблонски и словакът Роман Прохазка за символичните домакини, а Тиаго Родригес вкара рядко красиви голове за „червените“. Двубоят, игран пред близо 30 000 зрители, започна ударно като „сините“ приложиха превърналия се в марков приом при наставника Делио Роси - гол на Давид Яблонски след центриране от ъглов удар. Това се случи в 8-ата минута, когато Жорди Гомес центрира, а снажният чех заби шестото си попадение отначалото на сезона и трето поредно за първенство след тези срещу „Черно море“ (1:0) и „Етър“ (1:0).

Радостта в „синьо“ обаче продължи точно 240 секунди, след това ликува „червената“ половина на стадиона. В 12-ата минута мощен удар по трева на Тиаго от границата на наказателното поле изненада Божидар Митрев. Голът бе първи във вратата на българския национал от 5 август насам, когато „Левски“ падна от „Верея“ с 0:2. Упражението бе повторено три минути по-късно, когато Митрев отново не се намеси вещо и бившият халф на „Насионал“ (Мадейра) се разписа за втори път, отново след удар от далечна дистанция. Последваха равностойни минути и до края на първата част играта бе лишена от интересни положения.

След почивката „Левски“ вдигна оборотите, а за целта Роси хвърли офанзивните Йерсон Кабрал, а малко по-късно и Мапуку. Така се стигна до 61-ата минута, когато Милош Цветкович центрира в наказателното поле, където Прохазка засече с крак за крайното 2:2. До края и двата тима се хвърлиха в опит да измъкнат победата, но това така и не се случи. От равенството най-облагодетелстван е лидерът „Лудогорец“. Тимът от Разград има 2 точки аванс пред „армейците“, но и мач по-малко – домакинство на „Етър“ в понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ