„Лудогорец“ с двойна мисия в Грузия

За пръв път в своята история „Лудогорец“ излиза срещу представител на Грузия в евротурнирите. Шампионът на България има поправителен тест срещу „Торпедо“ (Кутаиси), след като отпадна от МОЛ „Види“ в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Сега от „орлите“ се очаква да направи важна крачка към влизането в групите на втория по сила клубен турнир на Стария континент. В исторически план България има 100% актив срещу грузински отбори и мисията пред „зелените“ е да продължи тази тенденция. И в трите случая през годините родните представители са продължавали напред.

Пръв това стори „Ботев“ (Пд) през 1995-а, отстранявайки „Динамо“ (Тбилиси). През 2004 година, но в несъществуващия вече турнир Интертото, „Марек“ елиминира „Дила“. За последно пък „Левски“ прескочи грузински представител в лицето на „Сиони“.

Все пак, „Динамо“ (Тбилиси) е взимал два родни скалпа, но като представител на СССР. Първо този на „Славия“ през 70-те години, а след това и на „Локо“ (София) през сезон 1987/88.

Наставникът на „зелените“ Паоло Аутуори взе 22 играчи, сред които и трима вратари. Бразилският спец похвали тима си за представянето през последните 2 седмици.

„Без значение на мястото и противника, искам да виждаме един конкурентен „Лудогорец“ - обясни Аутуори. - Това е един процес. Нашият отбор се подобри доста от гледна точка на конкретността. С всеки изминал ден, с всеки изминал мач прилагаме нашите стратегии по-добре. И това може да се види на терена.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ