„Лудогорец“ с 2 допуснати гола за 12 часа

Лудогорец“ продължава да респектира в Лига Европа. Българският шампион стартира със стратегическо 0:0 като гост на един от фаворитите за излизане от групата - „Истанбул ББ“. Пълният със звезди турски отбор така и не успя да намери верния път към вратата на Хорхе Броун на стадион „Фатих Терим“. За домакините игра бившият нападател на „Арсенал“, „Тотнъм“, „Манчестър Сити“ и „Реал“ (Мадрид) Емануел Адебайор, легендата на турския футбол Емре Белозоглу, както и записалият над 300 мача във Висшата лига бранител Гаел Клиши. И въпреки всички тези утвърдени имена в световния футбол тимът на Димитър Димитров си тръгна непобеден от югоизточната ни съседка - чувство, непознато за български отбор през последните 34 години.

По този начин „орлите“ затвърдиха впечатлението, че са сред най-коварните гости във втория по сила евротурнир. До този момент „Лудогорец“ има общо 8 визити в историята на надпреварата, в които е инкасирал скромните две попадения. Те дойдоха в срещите с „Динамо“ (Загреб) (2:1) и „Валенсия“ (0:1) през сезон 2013/14. В същото време българският шампион победи последователно ПСВ (2:0), „Черноморец“ (Одеса) (1:0), „Динамо“ (Загреб) и „Лацио“ (1:0), преди да падне от „прилепите“ в Испания, което е и единственото поражение като гост в турнира. През изминалата кампания „орлите“ играха и 1/16-финал в Лига Европа, след като завършиха трети в своята група в Шампионската лига. Там срещнаха „Копенхаген“, а мачът в Дания завърши 0:0.

Срещу „Истанбул ББ“ българският първенец дори можеше да си тръгне с трите точки, ако не бе вещата намеса на няколко пъти на турския национален страж Вулкан Бабаджан.

Най-чистите положения за гостите се откриха пред Жоао Пауло, но бразилецът пропусна. Вандерсон също имаше своите шансове, но и те не се увенчаха с успех.

Херо не можеше да разчита на Марселиньо, изтърпял третия двубой от своето наказание за червения си картон срещу „Апоел“ (Беер Шева) в Разград. Звездата Върджил Мисиджан пък изобщо не попадна в групата, тъй като отказва да преподпише със „зелените“.

Добрата игра на „Лудогорец“ пък буквално съкруши домакините след двубоя, а това призна самият наставник на турците Абдула Авджъ.

"Играчите са тъжни в съблекалнята, все едно са загубили финал – обясни опитният специалист. - Нормално е, защото тук изградихме навик да побеждаваме. Знаехме, че ще се изправим срещу добър отбор с опит в подобни мачове. Съперникът от шест години играе редовно в Европа и умее много добре да преминава от защита към контраатака. Трябваше да бъдем по-ефективни в атака. “

На свой ред Димитров видя по малко по-различен начин двубоя:

Справедлив е този резултат. Най-чистата ситуация беше за нас, стартирахме слабо, но след това имахме опасни удари, но пак повтарям, че резултатът е закономерен. Напрежението си каза думата в тази среща. С Марселиньо и Мисиджан, щеше да е много по-опасна атаката, те липсваха на отбора. В следващия кръг се изправяме срещу един много силен отбор в лицето на „Хофенхайм“. Не е случайно, че победиха „Байерн“. Този мач е ключовият за нас, ако победим в Разград, ще имаме големи шансове да прескочим групата”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ