„Лудогорец“ трети в престижна класация

„Лудогорец“ е трети в класацията за отборите с най-малко получени удари в наказателното поле. Това показа проучване на футболната обсерватория CIES. Според статистиката, тимът от Разград попада в челната тройка с коефициент 3,27 получени удари в пеналта средно на мач. Пред българския шампион са само сръбския „Цървена звезда“ с 3,25 изстрела и словенския „Олимпия“ - 3,20.

Зад „Лудогорец“ са всички големи европейски колоси. Най-добрите 5 първенства в Европа - Испания, Англия, Италия, Германия и Франция, имат представител чак на девето място. Там се намира и лидерът във Висшата лига „Манчестър Сити“ с получени средно 3,45 удара в наказателното поле средно на мач.

Сред най-добрите 100 тима по този показател се нареждат и други български отбори, като ЦСКА (16 място), „Левски“ (24), „Берое“ (68) и „Етър“ (94). „Червените“ изпреварват ПСЖ, а след „сините“ са „Байерн“ (35), „Ювентус“ (38), „Ливърпул“ (41) и „Реал“ (50).

ЦСКА пък е на 24-о място в Европа по притежание на топката. „Червените“ са владеели действията на терена в 60,01% средно на мач. Първи е „Селтик“ с 69,7%. „Червените“ са пред отбори като „Тотнъм“ (25) и „Ювентус“ (36). А Гордостта на Лудогорието е на 45-а позиция с 58%.

С най-предно класиране от родните отбори в разбивката за отправени точни удари е „Лудогорец“. Тимът от Разград е 39-и с 6 изстрела средно на мач. И по този показател на първо място е „Селтик“. Шотландският град стреля средно по 8,25 пъти на мач в очертанията на противниковата врата.

Снимка: Спортал

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ