Лудост: Фелпс в надпревара с … акула

Майкъл Фелпс е най-великият във водата, но ако става дума за човек. Световният рекордьор реши да тества отново уменията си почти година, след като прекрати състезателна кариера. 23-кратният олимпийски шампион ще премери сили с най-опасния воден хищник – голямата бяла акула. Битката е на 23 юли. Организаорите от „Дискавъри“ засега не разкриват подборности – къде ще е надпреварата, какъв стил ще плува Фелпс и дори как той ще бъде отделен от опасния звяр.

Мога да направя нещо, което винаги съм искал“, заяви Фелпс.

И публикува в социалната мрежа кадър от тренировката си в клетка, покрай която минава акула.

Американецът имам на сметката си 39 световни рекорда, а след игрите Рио 2016 обяви за оттеглянето си от спорта.

Фелпс срещу акула – ще има състезание – гласи съобщението на „Дискавъри“ – „Най-титулуваният спортист срещу най-опасния хищник в океана, никой друг не се е пробвал до момента!“

Само преди дни 30-годишният плувец призна, че доскоро е имал проблеми с психиката и е бил на ръба на отчаянието. Но за щастие е получил необходимото лечение и подкрепа, което е променило живота му. А поводът за разкритието бе влизането на Фелпс в управата на австралийска компания, занимаваща се с диагностика на депресиите, хроничния стрес и други психически разтройства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.