Луд скандал в Германия заради 17 уредени мача

Тази седмица в германския футбол избухна луд скандал със залагания на мачове от 3-та Бундеслига. Според Hamburger Morgenpost мачове от трета дивизия, две регионални лиги и няколко други местни състезания може да са били уредни с цел измама със залагания през последните две години.

Подозрение за измама със залагания има за 17 срещи. Според вестника Германският футболен съюз е наясно с това подозрение и го приема "много сериозно", но има съмнения, че футболните мачове могат да бъдат манипулирани, за да се получи точен резултат. В двубоите, сочени като манипулирани от германските медии, има очевидни сериозни грешки на съдиите или необясними и странни гафове на вратари и защитници.

„Както и в предишния нашумял случай, резултатите от мачовете са „продадени“ на черния пазар. Тези факти биха направили възможно получаването на големи печалби от залагането. Чатове между играчи, съдии и голмайстори могат да предоставят доказателства за престъпните транзакции“, обясняват цитираните източници.

Кои точно са заподозрените мачове, вероятно няма да бъдат оповестени в момента поради продължаващото разследване.

Вестникът пише още, че „партньорът на футболния съюз, отговорен за наблюдението на спортните залагания, все още не е открил никакви нередности. Прокуратурата разследва мач и от областната лига".

Миналата есен прокуратурата в Бохум започна разследване на необичайно големи залози на мача от регионалната лига между FSV Frankfurt и TSV Steinbach Haiger. По това време Федералното министерство на вътрешните работи на Германия е получило тревожна информация от букмейкърска къща относно възможна манипулация. Разследванията на прокуратурата в Бохум срещу международна действаща мафиотска банда предизвикаха фурор - мачове от втора Бундеслига до Шампионска лига и Лига Европа бяха заподозрени, че са уредени, а професионални играчи в Германия също бяха наказани при последния скандал с уредени футболни срещи в страната. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят