„Лужники“ - кошмарът на „Реал“ (Мадрид)

Носителят на трофея в Шампионската лига за последните три сезона, испанският колос „Реал“ (Мадрид), ще бори кошмарите си в Русия тази вечер. „Белия балет“ гостува на ЦСКА, а арена на сблъсъка е стадион „Лужники“. Статистика обаче е срещу „кралете“. На въпросното съоръжение тимът на Хулен Лопетеги няма успех в четири двубоя от евротурнирите - равен и три загуби.

През сезон 1998/99 испанците гостуваха на „Спартак“ (Москва) в мач от груповата фаза, загубен с 1:2.

Две години по-късно „галактикос“ отново се изправи срещу настоящия отбор на Ивелин Попов и отново остана с празни ръце – 0:1. Най-сериозното поражение обаче е от друг руски гранд - „Локомотив“. През 2001 година „железничарите“ сразиха именития си съперник с 2:0 вкъщи в друг двубой от групите.

През сезон 2010/11 „Реал“ се провали и срещу ЦСКА – 1:1 на „Лужники“. А през лятото на същия стадион Испания отпадна от мондиала след драма с дузпи срещу Русия.

Очаква се с капитанската лента тази вечер да излезе Карим Бензема. Нападателят ще поведе своя отбор към първи успех на въпросното съоръжение, след като титулярите Серхио Рамос и Марсело са с контузии и ще пропуснат срещата. В другия мач от групата „Рома“ приема „Виктория“ (Пилзен) на Роман Прохазка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят