Луиза Григорова-Макариев - Игра на таланти

Актрисата Луиза Григорова-Макариев влиза в главната роля на новия български филм “Игра на доверие”, който тръгна премиерно по кината в цялата страна. Лентата, режисирана от Яна Маринова, разказва драматичната история на собствения ѝ живот, и в нея Луиза изиграва младата Яна. Основната тема в продукцията е за домашното насилие и непоправимите последици от него.

Гала премиерата на филма “Игра на доверие” събра екипа на продукцията, партньори и съмишленици на специална прожекция. Освен актьорския състав - Яна Маринова, Луиза Григорова - Макариев, Александър Димов, Владимир Зомбори, Пламен Манасиев, по червения килим минаха още Алекс Сърчаджиева, която дойде да подкрепи дъщеря си София Ласкин в първата ѝ голяма поява на екран.

“Благодаря ви, че бяхте част от този важен и много специален за мен ден. “Игра на доверие” е сбъдната мечта. Надявам се, че с историята, която разказваме в този филм, ще дадем нужния кураж на всички жени, които нямат смелост да се изправят срещу насилието и да се борят за правата си”, каза Яна Маринова на премиерата.

Емоционално наситената продукция с елементи на трилър отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Тя е разгледана в две отделни времеви епохи - по времето на социализма и в наши дни. Това е история за силната и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва. Сценарият е на Борислав Захариев, а идеята и инициативата за създаването на филма са на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и от личната съдба на майка си.

Яна Маринова всъщност играе образа на майка си - Даниела и преминава през низ от перипети на насилие, за да стигне до свободата. В ролята на дъщерята (самата Яна Маринова) е Луиза Григорова-Макариев, която изиграва Елена.

“Гледах филма два пъти - веднъж в завършен вариант и преди това, когато не беше съвсем готов. Не мога да гледам сцените на сексуално насилие. Вътрешно много ме притеснява, че това се случва. Надявам се обаче този филм да даде кураж на много жени да не се страхуват. Всеки един човек може да намери изход. Вероятно няма да бъде лесно на една жена, ако е във връзка с по-заможен мъж, който се е грижел за нея. Тя може би е изпуснала първите години, в които да учи и да знае нещо, като изведнъж се оказва на 30, попаднала в някаква клопка, но съм сигурна, че може да намери пътя”, сподели пред медиите Луиза. Ролите на насилниците в лентата са поверени на Владимир Зомбори и Александър Димов.

Съвсем очаквано Луиза прави една от най-емоционалните си и разтърсващи роли и веднага спечели одобрението на публиката и критиката.

Само на 32, Луиза вече от години е едно от най-утвърдените и разпознаваеми лица в българското кино и театър. Тя сякаш израсна пред очите на публиката и от щура тийнейджърка, която често се забъркваше в скандали, се превърна в качествена актриса, съпруга и майка.

Луиза Григорова е родена на 7 юни 1990 г. Тя е дъщеря на една от най-популярните дами в модната индустрия десетилетия наред - Ивет Григорова, шеф на модна агенция “Ивет фешън”. Луиза от малка наследява не само красотата на майка си, но и се увлича от дефилетата по модния подиум. Когато е на 14 години тайно от майка си се явява на кастинг за модели и веднага е избрана за лице на световен компютърен бранд. Тогава идва първият голям урок в живота ѝ след като подписва договор и заминава за два месеца в Тайван. След това работи успешно и като модел в България, но бързо разбира, че актьорството е нейната истинска страст.

Луиза добива голяма популярност с ролята си на разглезената богата тийнейджърка Алекс в сериала “Стъклен дом”. Там се снима от 2010-та до 2012 година - по това време поредицата е истински хит, а Луиза изпъква като един от най-ярките образи. Бързата слава не ѝ се отразява особено добре и Луиза често се забърква в скандали покрай пиянски купони, гаджета и подобни прояви на младостта.

Любовта ѝ с актьора Явор Бахаров, с когото си партнират в “Стъклен дом”, пламва и извън екрана. Двамата често попадат в медиите заради проблемните си отношения и шумни раздели и събирания.

Луиза среща голямата си любов - режисьора Мартин Макариев на снимките на видеоклипа към песента на Миро “Август е септември”, но минават няколко години преди да се влюбят един в друг. Двамата сключват брак през лятото на 2017 г., а церемонията е в Лозенец. През 2020-а се ражда синът им Бран.

 

Приятелството ни е проверено във времето

Нашето близко приятелство в Луиза се е доказало през годините. Ние сме имали моменти, в които си казваме една на друга неща, които със сигурност не са много приятни за слушане, но сме били искрени и сме си казали истината. Мисля, че това е важното - да умееш да казваш на някого и когато греши. Приятелки сме повече от десет години, срещнахме се в НАТФИЗ и много често си говорим, че имаме кармична връзка, животите ни вървят много успоредно, случват ни се често едни и същи неща.

Актрисата Весела Бабинова

 

Намерихме баланса в отношенията

С Луиза се запознахме през 2008 г. на снимките на клипа на Миро. Запознахме се и това беше. После се видяхме няколко години по-късно на снимките на “Дървото на живота”. Не очаквах да е толкова добра актриса, онемях. Тогава видях колко е талантлива, направи ми приятно впечатление и започнахме да си обръщаме повече внимание. Тя е много весеотдайна, умна, можеща, точна във всичко, което прави. Много е смела, не се спира пред нищо. Огъва се, но никога не се пречупва. Намерихме изключителен баланс помежду си.

Съпругът ѝ - режисьорът Мартин Макариев

 

Извървя забележи­телен път

С Луиза се запознахме в Народния театър, по това време тя още беше студентка в НАТФИЗ. Много бързо ми стана много близка, стана ми важно тя да е щастлива, да се тревожа за нея и да я обичам. Имаме много силна връзка. Освен че е много красива. тя е и много забавна, има страхотно чувство за хумор и може винаги да те разсмее. В любовта се раздава много и обича безрезервно. Тя постигна много в професията и извървя голям път от красавицата от “Стъклен дом” до една от най-успешните актриси.

Актрисата Теодора Духовникова

Среща любовта заради “Дървото на живота”

Вече повече от 10 години Луиза расте в кариерата си и жъне успехи в киното и театъра. Става любимка на зрителите с ролята си на д-р Вяра Добрева в сериала “Откраднат живот”, играе и в “Дървото на живота”, където всъщност пламва любовта ѝ с режисьора - Мартин Макариев. На големия екран я виждаме в повечето нови български филми, които си струва да се гледат, сред които “Привличане”, “Диви и щастливи”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети