Луис Енрике: Никой не е по-добър от "Барселона"

Старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике заяви преди Ел Класико, че никой не е по-добър от каталунците.

„Ние се изправяме отново срещу същия "Реал Мадрид" на Зинедин Зидан. Това е отбор, който е отлично организиран в дефанзивен план. Този отбор не се нуждае от това да притежава топката. Те разчитат на бързи атака. Имат топ футболисти от световна класа. Ние се нуждаем от нашата най-добра версия. Трябва да изиграем един мач под нашия контрол. Нито един отбор не е по-добър от "Барселона", стига да демонстрираме най-доброто, на което сме способни“, коментира Луис Енрике.

„Няма да коментирам отсъстващите играчи от двата отбора. Календарът винаги е тежък по това време от годината. Реал Мадрид има играчи на високо ниво във всяка една линия“, добави наставникът на каталунците.

„Психологически отборът е много добре. Ако "Реал" спечели, разликата ще стане 9 точки, но шампионатът няма да е решен. За нас е изключително важно да спечелим. Ние мислим само за победа.“

„За нас е важно да победим срещу един директен съперник. Ние не се притесняваме от критиките. Ел Класико винаги е специален мач. Ние ще излезем само с мисълта за победа. “

„Не зависи от нас дали ще играем срещу 'Шапекоензе", но ще бъде чудесно да се изправим срещу тях за трофея „Гампер“.

„Изживял съм много дербита и ще спя добре. Оптимист съм. Ако съм тук, трябва да бъда оптимист или да си тръгна. Преднината на "Реал Мадрид" от шест точки няма никакво значение“, каза още Луис Енрике.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят