Лукаку в „Юнайтед“ за 85 млн. eвро

Ромелу Лукаку става футболист на „Манчестър Юнайтед“ срещу 75 милиона лири (85 милиона евро). „Евертън“ се съгласи да продаде белгийския си голмайстор за умопомрачителната сума. Но идването на Лукаку означава край на интереса от Жозе Моуриньо към испанския национал Алваро Мората, който е твърда резерва в „Реал“ (Мадрид).

Много е вероятно освен парите „Евертън“ да си върне и блудния син Уейн Руни. Капитанът на „червените дяволи“ премина още като юноша бледен на „Олд Трафорд“, където вече е със статут на легенда. Времето на Руни обаче изтече и той каза, че в Англия би играл още само за „Евертън“. Основният акционер в клуба Фархад Мошири мисли, че може да възроди кариерата на Уейн. Освен това мениждърът на „карамелите“ Роналд Куман иска още нападателна мощ, като целите му са исландецът Гифли Сигурдсон („Суонси“) и Оливие Жиру („Арсенал“).

Лукаку е само на 24 години и замества контузилия се Златан Ибрахимович. Белгиецът бе желан и от „Челси“, от където го пратиха в „Евертън“ като ненужен преди 3 години. През миналия сезон нападателят изигра 37 мача във Висшата лига, в които вкара 25 гола.

С трансфера на Лукаку мениджърът Мино Райола придобива особена тежест на „Олд Трафорд“. Швейцарецът представлява още Пол Погба и Хенрик Мхитарян, а освен това е и съветник на Ибрахимович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят