Лукарски се извини за провала на изборите и предложи нова мисия за СДС

За провала на десните коалиции на изборите са виновни всички лидери. Това каза лидерът на СДС в оставка Божидар Лукарски пред делегатите на 22-та Национална конференция на партията, коятро се провежда днес в София. Форумът трябва да избере ново ръководство, след като старото, начело Лукарски, подаде оставка заради неуспешното представяне на Реформаторския блок на парламентарните избори.

Самият Божидар Лукарски отново е кандидат за лидер на партията. Негов конкурент е Тодор Грозданов, номиниран от СДС-"Красно село" и подкрепен от СДС-София.

"Ние, лидерите, не успяхме да съхраним обединението вдясно. Не надмогнахме личното си его и забравихме горчивите уроци на разделението през годините", заяви Лукарски пред своите съпартиици. "Тези, които не приеха подадената ръка, се заблудиха, че сами могат да представляват интересите на повече от 300 000 десни избиратели. И какво постигнахме?! Разпиляхме вота на хората и те останаха непредставени в българския парламент", констатира той.

Пред своите Лукарски се извини за провала на изборите: "Като лидер на СДС, поех поста на икономически министър и отдадох голяма част от времето и потенциала си да постигна високи резултати в областта, за която бях отговорен.

Отдаден на работата в икономическия сектор обаче, не успях да обърна достатъчно внимание на структурите на партията, да пътувам повече из страната, да се срещам със седесарите и да чувам от първо лице какви са според тях проблемите в партията и в Реформаторския блок. И това е моята основна грешка в последните години".

Според Лукарски СДС има задача да започне работа по създаването на Българска национална доктрин, която да начертае приоритетите пред страната за следващите десетилетия. "И аз предлагам това да се превърне в новата мисия на СДС", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика